Unde apar primele semne de cancer. Testul degetelor de la mâini îţi dă indicii despre instalarea bolii

Cancerul poate afecta aproape orice organ din corp, iar simptomatologia diferă în funcție de organul afectat. Însă, indiferent în ce parte a organismului se dezvoltă cancerul, primele semne apar întotdeauna pe palme.

19 dec. 2021, 09:51
Unde apar primele semne de cancer. Testul degetelor de la mâini îţi dă indicii despre instalarea bolii

Primele semne de cancer apar, de regulă, la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare. Vorbim despre crăpături, iritații, pete roșii, umflături, bătături care, de altfel, sunt uşor de observat.

Unde apar primele semne de cancer

O spun chiar medicii, care le recomandă oamenilor să-şi analizeze cu mare atenţie degetele pentru a merge cât mai devreme la doctor. Din nefericire, însă, aceste semne sunt, nu de puţine ori, ignorate sau subestimate, astfel încât bolnavul nu se prezintă la timp la medic.

Degetele vorbesc. De cele mai multe ori, reflectă primele starea generală de sănătate a unei persoane. Astăzi, cu atâtea analize, RMN, CT (computer tomgraf), ecografii, foarte puțini medici se mai uită la degete”, spune dr. Michael Nirenberg, medic podiatru (specializat în tratamentul gleznelor și picioarelor), citat de Doctorul Zilei.

Astfel, persoanele care au unghiile bombate sunt predispuse la boli pulmonare, precum emfizemul sau chiar cancerul pulmonar. Aceste boli se manifestă prin blocarea aerului în plămâni, ceea ce duce la oxigenarea defectuoasă a extremităților. În consecinţă, vârfurile degetelor se umflă, iar unghiile se bombează.

Citeste si Tânără de 24 de ani moartă de cancer după ce medicii i-au amânat intervenţia chirurgicală din cauza lockdownului

De asemenea, bărbații care au degetul arătător mai lung sau mai scurt decât inelarul au un risc mai mare de a face cancer de prostată. Potrivit unui studiu realiuzat de cercetătorii de la Universitatea Britanică Warwick, bărbații care nu au arătătorul la fel de lung ca inelarul au un risc mai mare cu peste 30% de a dezvolta cancer de prostată comparativ cu bărbații care au arătătorul mai mic decât inelarul.

Testul degetelor de la mâini îţi dă indicii despre instalarea bolii

Potrivit oamenilor de ştiinţă, bombarea unghiilor este simptomul pe care l-au prezentat peste 35% dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer pulmonar. Oricine poate face acasă un test simplu pentru a identifica eventuale semne ale unei astfel de afecţiuni.

Citeste si Alimentul care te menţine tânăr. Dacă îl consumi zilnic, previne cancerul, bolile de inimă și diabetul

Testul presupune alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni, potrivit Huffington Post. Dacă între cuticule nu există niciun spaţiu, acesta este un semn foarte comun al cancerului la plămâni. Iată ilustrarea testului în imaginea de mai jos:

primele semne de cancer