Unde au orbii dreptul la automobile fără taxe

Sistemul de taxe şi impozite din Statele Unite e renumit pentru rigoarea cu care e aplicat şi pentru numărul uriaş de formulare pe care sunt nevoiţi să le completeze an de an contribuabilii. Asta nu înseamnă că nu e plin de dispoziţii bizare, remarcă Business Insider.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 14:23
Unde au orbii dreptul la automobile fără taxe

Multe din aceste reglementări sunt vechi şi au devenit absurde. Ele permit adeseori eludarea legii şi economii fisclae substanţiale pentru indivizi sau companii.

În Alabama ai dreptul la o deducere anuală de 1000 de dolari dacă ai construit un adăpost nuclear pentru familia ta.

În Arkansaw veteranii de război care şi-au pierdut vederea au dreptul să cumpere, odată la doi ani, un automobil fără taxe.

În Hawaii ai dreptul la o deducere fiscal anuală de 3000 de dolari dacă ai grijă de “copaci speciali” pe proprietatea ta. Tu trebuie să aduci un specialist care spune dacă e vorba despre un copac special sau nu.

Dar culmea deducerii fiscale e în Florida. Acolo, beneficiezi de serioase reduceri de taxe imobiliare dacă ai o vacă pe terenul respectiv. Aşa că a înflorit industria închirierii de vaci. Sistemul funcţionează în cartiere de locuinţe dar e folosit şi de industriaşi. O companie care a dezvoltat investitii industriale uriaşe a economisit 240 000 de dolari pe an pentru că a închiriat o vacă, să pască lângă ele.