Unde găseşti cel mai ieftin CASCO pentru maşina ta. Ce se va întâmpla cu asigurarea auto opţională până la sfârşitul anului

Industria asigurărilor CASCO nu cunoaşte un avans însemnat în România, iar companiile păstrează constant preţul poliţelor de asigurare. Iată unde găsiţi cel mai ieftin CASCO şi ce acoperă poliţia opţională.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 15:50
Unde găseşti cel mai ieftin CASCO pentru maşina ta. Ce se va întâmpla cu asigurarea auto opţională până la sfârşitul anului

Cea mai ieftină asigurare tip CASCO pentru o maşină nouă, cu motor de 1,6 litri, 85 KW, evaluată la 17.000 de euro (nivel în care intră cele mai căutate autombile – Volkswagen Golf, Renault Megane, Dacia Duster, Honda Civic sau Suzuki Vitara) se găseşte la Generali, care percepe un tarif de aproximativ 380 de euro pe an, a calculat Capital.ro.

Urmează Garanta Asigurări cu 405 euro, Groupama cu 448 de euro, Omniasig cu 507 euro şi Allianz Țiriac cu 804 euro. Atenţie, însă, în cazul asigurărilor CASCO preţul nu este nici pe departe singurul element care contează. Riscurile acoperite, ca şi fransizele asumate de client diferă semnificativ de la firmă la firmă.

Poliţele mai scumpe nu au franşiză şi acoperă mai multe riscuri, inclusiv fenomenele naturale, cum ar fi grindina.

Citeşte mai mult pe Capital.ro