Unde-i BOMBA: Au pierdut EXPLOZIBILII într-un antrenament militar pe aeroportul din Marsilia

Poliţiştii francezi au pus o baterie de explozibili pe aeroportul din Marsilia, în cadrul unui antrenament , dar au uitat unde au plasat-o. Ce a urmat, pare un film de comedie la prima vedere, dar ar fi putut avea urmări tragice.

03 iul. 2014, 10:27
Unde-i BOMBA: Au pierdut EXPLOZIBILII într-un antrenament militar pe aeroportul din Marsilia

Explozibilii folosiţi în cadrul antrenamentului au fost plasaţi iniţial, în zona cargo a aeroportului Marseille, Provence – cel de-al doilea oraş ca mărime din Franţa.

Pachetul mortal a fost ascuns în timpul antrenamentelor jandarmilor şi a câinilor dresaţi pentru descoperirea explozibililor. Câinii, după cum se pare, nu au fost suficient de antrenaţi, dat fiind faptul că nu au descoperit substanţele explozive. Nici ofiţerii nu au fost mai presus, pentru că au uitat unde plasaseră periculoasa încărcătură care conţinea explozibili de tip C-4, scrie rt.com. 

Citeşte şi Hamsterii şi şobolanii, soldaţii viitorului

Nici în prezent, după o săptămână de căutări, explozibilii care au dispărut în timpul antrenamentului militar nu au fost găsiţi. Din fericire, aceştia nu pot fi detonaţi, pentru că nu au fost echipaţi cu dispozitiv de detonare. Aceştia pot însă exploda în condiţii de temperatură foarte ridicată şi sub acţiunea unei unde de şoc.

O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a afla circumstanţele şi cine se face vinovat pentru misterioasa dispariţie. Anchetatorii speră ca explozibilii să nu fi fost furaţi.