Unde îşi fac concediile liderii lumii VIDEO

Dacă vacanţa preşedintelui Klaus Iohannis pare învăluită în mister, cei mai importanţi oameni ai lumii nu fac niciun secret din programul lor în concediu. Barack Obama se află cu familia pe o insulă din Statele Unite, în timp ce preşedintele francez Francois Hollande se relaxează într-un sătuc din sudul ţării.

17 aug. 2015, 07:20
Unde îşi fac concediile liderii lumii VIDEO

Aflat de o săptămână pe Martha’s Vineyard, o insulă din statul Masachussetts, Barack Obama şi-a dedicat aproape fiecare zi unei partide de golf. Vineri i s-a alăturat un alt împătimit al sportului regilor şi fost locatar al Casei Albe, Bill Clinton. De la preluarea puterii, Obama şi-a făcut toate vacanţele de vară pe Martha’s Vineyard. Potrivit presei, anul acesta, familia prezidenţială s-a cazat într-o vilă de aproape 800 de metri pătraţi, cu şapte dormitoare şi nouă băi.

Citeşte şi Preşedintele Klaus Iohannis s-a întors la Sibiu, după concediul petrecut la vila de la Neptun

Mai discret cu vacanţa sa a încercat să fie Francois Hollande, care nu prea obişnuieşte să plece în concedii de vară. Anul acesta, însă, el a ales un sătuc pitoresc din apropierea Rivierei franceze. Acolo, în compania câtorva prieteni, printre care şi ministrul său de Interne, liderul de la Elysee a sărbătorit împlinirea a 61 de ani. Localnicii nu au pierdut ocazia şi s-au fotografiat cu preşedintele.

Predecesorul lui Hollande, Nicolas Sarkozy, şi-a luat familia în vacanţă pe frumoasa insulă franceză Corsica, unde se spune că plăteşte aproape 30.000 de euro pe cazare. Jurnaliştii revistei „Paris Match” l-au surprins pe fostul preşedinte cu frumoasa sa soţie, Carla Bruni, în timp ce făceau plajă cu fiica lor. Vacanţa în Corsica deja a creat furori în rândul francezilor, care îl acuză pe Sarkozy ca s-a reîntors la stilului de viaţă luxos.

În urmă cu două săptămâni, şi Angela Merkel a fost în concediu cu soţul ei. Ei au ales Tirolul, unde s-au aventurat să meargă la căţărat, o pasiune comună a cuplului. În spiritul auster specific, Merkel s-a cazat la un hotel unde camera costă pe noapte puţin peste 80 de euro.

VEZI şi PRIMELE IMAGINI cu Klaus Iohannis pe plajă, la Neptun