Unde merg românii care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei: „Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare”

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, românii își petrec weekendurile sau vacanțele copiilor la munte. Cele mai populare atracții turistice sunt cele de pe Valea Prahovei.

20 oct. 2022, 18:06
Unde merg românii care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei: „Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare”

Chiar dacă majoritatea românilor aleg să își petreacă zilele libere pe Valea Prahovei, mulți dintre aceștia nu mai suportă aglomerația de pe DN1, pentru că petrec foarte multe ore pe drum pentru a ajunge la munte, așa că au găsit alternative.

Un român a povestit, într-o postare pe Facebook, despre Valea Doftanei, pe care a lăudat-o.

„A venit acel anotimp în care prefer parcă să îmi petrec weekend-urile ceva mai aproape de casă. Evit cât pot de mult clasica și ultra aglomerata Valea Prahovei, așa că în prima escapadă din această toamnă am pornit înspre Valea Doftanei.

Sunt sigur că știți toți ce este de văzut prin zonă, așa că nu mă apuc acum să înșir locurile ce pot fi văzute în Valea Doftanei. Vin însă cu o recomandare culinară!

Căutând ceva loc în care să mâncăm de prânz, am descoperit din greșeală uitându-mă pe hartă Punct Gastronomic Local. Funcționează doar în weekend și în fiecare zi au un meniu fix.

Când am fost noi, duminică, au avut în meniu ciorbă cu afumătură, sarmale cu mămăliguță și plăcintă cu zmeură. Nu lipsesc nici aperitivele locale servite pe un platouaș cu brânză locală, cașcavea, slăninuță, roșii și ceapă. Îmi plouă în gură numai când îmi amintesc!

Plus cafea, vișinată, apă, sifon și sirop de zmeură. Toate astea pentru numai 60 de lei. Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare, efectiv simți că te-ai dus la masă la rudele tale de la țară. Ne-am simțit tare bine aici și abia așteptăm să mai mergem!”, a relatat acesta pe un grup de Facebook.

Citește și: Se face punte, Guvernul a decis să acorde mai multe zile libere. Minivacanţă de 5 zile pentru bugetari

Ce să faci pe Valea Doftanei

În comentariile de la postare, membrii grupului fac și recpmandări de trasee în zonă.

De la Valea Doftanei să o luați spre Secaria și ieșiți la Comarnic. E superb drumul ăla, cu niște peisaje de vis. (doar că au mai fost alunecări de teren și s-a cam stricat drumul, deși este asfaltat, însă se compensează cu peisajul.”

„Puteți urca la Secarie. Este drum șerpuit, ușor. De sus se vede lacul.”

„Vă puteți plimba pe acolo în jurul lacului, sunt ceva poteci și ulițe care pornesc și de lângă ATRA.”

Citește și: Vouchere de vacanţă 2022. În ce situaţii, tichetele de vacanţă trebuie returnate angajatorilor