Unde ne distrăm în acest weekend

Filmele Bel Ami, The Devil Inside, Chronicle şi The Phantom Father au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 09:39
Unde ne distrăm în acest weekend

Premiera cu spectacolul Cutia cu jucării are loc la Studioul Experimental de Operă şi Balet, sâmbătă, la ora 11:00. Două târguri de mărţişor mai sunt deschise şi în cursul acestui sfârşit de săptămână: Festivalul Primăverii, la Sala Dalles şi Târgul pentru femei, pe banii bărbaţilor la Centrul Comercial Sun Plaza, potrivit Agerpres.

Film

Bel Ami (Bel Ami)

SUA, 2012. Regie: Nick Ormerod, Declan Donnellan. Cu: Christina Ricci, Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Holly Grainger, Natalia Tena, Colm Meaney

Pattinson e Georges Duroy, un cuceritor, care manipulează femei din înalta societate pentru a putea ajunge în vârful ierarhiei din Paris, în anii 1890. Printre frumoasele ce vor fi manipulate sunt Uma Thurman, Christina Ricci şi Kristin Scott Thomas. Duroy – „Bel Ami”, eroul imaginat de scriitorul Guy de Maupassant, e un bădăran care trăieşte fără regrete şi reuşeşte, în cele din urmă, să obţină tot ce vrea. El e un jurnalist cu ambiţii mari care se foloseşte de şarmul său pentru a urca pe scara socială ajutat de femei bogate şi sus-puse. Uma Thurman va fi soţia unuia dintre prietenii lui Duroy, personajul lui Pattinson. În cele din urmă ea va fi sedusă şi se va căsători cu Duroy. Kristin Scott Thomas e una dintre femeile care supra-estimează dragostea pe care i-o poartă afemeiatul cu mari ambiţii sociale, şi, prin urmare, una dintre victimele sale.

The Devil Inside (The Devil Inside)

SUA, 2012. Regie: William Brent Bell. Cu: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, Ionut Grama, Suzan Crowley, Bonnie Morgan , Brian Johnson
Michael e un tânăr care speră să devină un regizor profesionist. El o cunoaşte pe Isabella, o fată din Italia care are mama internată la psihiatrie. Femeia se află la spital după ce a omorât mai mulţi oameni în urmă cu câţiva ani. Isabella crede că mama ei a ajuns criminală fiindcă e posedată aşa că îl convinge pe Michael să o însoţească în Italia, pentru a-şi vizita mama la psihiatrie şi a descoperi adevărul. Cei doi tineri iau cu ei şi doi preoţi care să poată face o exorcizare.

Chronicle (Cronici)
SUA, 2012. Regia: Joshua Trank. Cu: Dane DeHaan, , Alex Russell
Michael B. Jordan, Michael Kelly, Ashley Hinshaw, Bo Petersen, Anna Wood

În tradiţia pseudo-documentarelor ‘The Blair With Project’ şi ‘Paranormal Activity’, un grup de trei liceeni îşi filmează activităţile de zi cu zi. Andrew e un puşti singuratic, consumat de o furie mută pentru că mama sa e pe moarte din cauza unei boli incurabile, iar tatăl său e un alcoolic abuziv. Pentru a găsi ceva de făcut, să-şi ia gândul de la griji, Andrew cumpără o cameră ieftină de filmat cu care să înregistreze ce face alături de singurul său amic, Matt. Andrew devine obsedat de camera de filmat şi o ia cu el peste tot, filmând chiar şi o petrecere într-un hambar, unde apare şi video-bloggeriţa Monica. Matt îşi face un prieten nou, pe Steve, alături de care descoperă un cristal venit din spaţiu, care le dă puter supranaturale, telekinetice. La fel precum un muşchi, puterea lor creşte cu cât o folosesc mai mult. Noile super-puteri ajung să scoată ce e mai rău din adolescenţi şi să le pună la încercare prieteniile.

The Phantom Father (Tatăl fantomă)
România, 2011. Regie: Lucian Georgescu. Cu: Marcel Iures, Barry Gifford, Victor Rebengiuc, Ion Grosu, Mimi Branescu, Andrei Araditz, Mirela Oprişor

Profesorul de la Universitatea Stanford Robert Botto este atat de fascinat de biografiile fraţilor Rudolph şi Samuel Traum incât decide să călătorească la Viena, la Budapesta, în Transilvania şi în Bucovina pentru a aduna mai multe informaţii despre aceştia. Convins de faptul că scriitorul Rudolph Traum şi gangsterul din Chicago Samuel Traum au o serie de secrete rămase nedescoperite, profesorul porneşte pe urmele lor până în Bucovina, acolo unde o întâlneşte pe Tanya, o angajată la arhivă care se oferă să-l ajute în cercetările lui. Lumea arhaică în care pătrund Robert şi Tanya este plină de pericole, enigme istorice întunecate şi poveşti bizare din trecut, pe drum cei doi descoperindu-se unul pe celălalt şi întâlnind iubirea.

Teatru, spectacol

Vineri, 2 martie
Mefistofele
Opera Naţională, ora 18:30

O noapte furtunoasă, Premiera
Opera comică pentru copii, ora 19:00

Elling
Teatrul de Comedie, ora 19:00

Domnişoara Iulia
Teatrul de Comedie, ora 19:30

Sinucigaşul
Teatrul Naţional I.L. Caragiale, ora 19:30

Sâmbătă, 3 martie
Cutia cu jucării, Premiera
Opera Naţională, ora 11:00

Spectatorul condamnat la moarte, Premiera
În Culise, ora 19:00

Cina cu prieteni
ArCuB, ora 19:00

Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva
Teatrul Odeon, ora 19:00

Duminică, 4 martie
Hansel şi Gretel
Opera Naţională, ora 11:00

Aventurile lui Habarnam
Teatrul Odeon, ora 11:00

Voievodul ţiganilor
Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, ora 19:00

Cabinierul
Teatrul Nottara, ora 19:30

Concert, festival, expoziţie

Vineri, 2 martie
Cortez
Music Club, ora 22:00

Doru Isăroiu & True Band
True Social Club, ora 22:30

Concert ASHA
Club Tribute, ora 23:00

Pepe
Barletto Club, ora 23:00

Sâmbătă, 3 martie
Bosquito
Yellow Club, ora 21:00

Marfar
Coyote Cafe, ora 23:00

Publika
Club Tribute, ora 23:00

Târg, eveniment
Festivalul Primăverii
Sala Dalles, 24 februarie – 8 martie

Targ pentru femei, pe banii bărbaţilor
Centrul Comercial Sun Plaza, 24 februarie – 11 martie. AGERPRES