Unde putem să ne distrăm în weekend, în Capitală

Filmele Ultimul Corupt din Romania, Gianni şi femeile, Să fie război!, Casa conspirativă şi O săptamână cu Marilyn au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. Teatrele bucureştene aduc pe scenă spectacole pentru toate vârstele şi gusturile precum Domnişoara Iulia sau Parfum de viaţă. Compania Naţională de Dansuri a Irlandei, "Rhythm of the Dance", revine pe 19 februarie la Sala Palatului din Bucureşti cu un nou spectacol.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 08:18
Unde putem să ne distrăm în weekend, în Capitală

Iată cele mai importante evenimente ale weekendului, potrivit Agerpres:

Film

Ultimul Corupt din România
Romania, 2012. Regie: Sergiu Nicolaescu. Cu: Horaţiu Mălăele, Vladimir Gaiţă,Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Vasile Muraru, George Mihăiţă, Cătălina Grama

Titel Pangică nu mai e mafiot, ci a devenit doctor în ştiinţe. El vrea să construiască un muzeu care să-i glorifice viaţa, în care a fost vânzător în Piaţa Obor şi a ajuns senator. Cel care se ocupă de muzeul lui Titel e bunul prieten, Claudiu Viţelaru, de la care Titel a furat locul de senator. Chiar şi după ce a fost umilit în politică, Viţelaru tot nu a renun?at la ambiţiile sale. Titel Pangică continuă să joace poker cu chirurgul estetician Horia Vrabete, care e specializat în operaţiile de mărire a sânilor cu silicoane şi cu Hristu Belciug, secundul său în partid. Monica Lăcustă, iubita grupului, are o funcţie politică şi ea, a ajuns ‘doamna ministră’. După toate aventurile pe care le au împreună, în ciuda intrigilor pe care le ţes şi a capcanelor pe care şi le întind de-a lungul poveştii, ei rămân prieteni uniţi de o complicitate subînţeleasă şi profitabilă pentru toţi. Venit de la Bruxelles în sfârşit, amicul Marcel, general din serviciile secrete, a primit sarcină să aresteze un corupt din România. Nimic mai uşor decât să-şi aresteze unul dintre prieteni, dar pe care?

Gianni e le donne (Gianni şi femeile)
Italia, 2012. Regie: Gianni Di Gregorio. Cu: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata, Elisabetta Piccolomini, Valeria Cavalli, Aylin Prandi, Kitty Cepraga

Gianni are destule pe cap ca să se mai preocupe de viaţa amoroasă, asta până când prietenul său Alfonso decide să-i reamintească câteva din plăcerile vieţii.

El are o viaţă monotonă care se împarte între îndatoririle casnice dictate cu stricteţe de soţie, comisioanele pe care le face pentru superba vecină, mama în vârstă care îl face să străbată întregul oraş doar pentru a-i remedia semnalul televizorului şi prieteni, pe care apucă să-i vadă destul de rar.
Într-o dimineaţă, bunul său prieten Alfonso îl ia prin surprindere pe Gianni, povestindu-i cele mai recente escapade sexuale ale sale. Cumva, lui Gianni i-a scăpat faptul că toţi contemporanii săi gustă din nou din plăcerile vie?ii. Până ?i Maurizio, care poartă întotdeauna trening, are o iubită mai tânără.
Alfonso decide că e timpul ca Gianni să ia măsuri, să-şi revigoreze viaţa şi să-şi găsească o iubită. Dar, în ciuda celor mai bune eforturi ale sale cu câteva cunoştiinţe mai vechi, întrerupte de un şir nesfârşit de telefoane din partea dificilei sale mame şi a unei doze de Viagra, sărmanul Gianni este ca un motor vechi. Se aprinde, dar durează mult să ajungă iar pe drumul spre iubire.

This Means War (Să fie război!)
SUA, 2012. Regie: McG. Cu: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Til Schweiger, Chelsea Handler, John Paul Ruttan, Abigail Spencer

Doi dintre agenţii de elită ai Central Itelligence Agency sunt atât de bine antrenaţi şi dispun de atât de multe abilităţi profesionale încât şi-ar putea neutraliza în orice moment rivalii din serviciile secrete ale altor naţiuni, iar faptul că sunt prieteni din copilărie şi parteneri inseparabili în misiuni îi transformă într-o forţă greu de învins. Relaţia de prietenie le este pusă la încercare atunci când spionii descoperă că sunt îndrăgostiţi de aceeaşi femeie, însă decid să nu-i mărturisească frumoasei Lauren Scott că se cunosc între ei şi că sunt la curent cu jocul dublu pe care îl face ea întâlnindu-se simultan cu amândoi, propunându-şi să intre în competiţie unul cu altul pentru a câştiga iubirea tinerei la care râvnesc. Evident că această confruntare între îndrăgostiţi este departe de a fi corectă şi se transformă treptat într-un război în toată regula, fiecare dintre agenţii CIA încercând să-i intre în graţii lui Lauren şi să o determine pe aceasta să-l aleagă pe el în detrimentul rivalului. Străduindu-se să creeze o atmosferă romantică şi să fie cât mai ingenioşi în modul de a o curta pe Lauren, spionii îşi sabotează reciproc şansele de a avea o relaţie normală cu fata şi nu se dau în lături de la folosirea armelor şi dispozitivelor de ultimă generaţie pentru a-şi pune unul altuia beţe în roate.

Safe House (Casa conspirativă)
SUA, 2012. Regie: Daniel Espinosa. Cu: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Sam Shepard, Carlos Villar, Ana Moreau

Tobin Frost a fost unul dintre cei mai experimentaţi şi abili agenţi din istoria CIA-ului, dar a decis să acţioneze pe cont propriu şi s-a transformat în cel mai periculos inamic al statului atunci când a început să vândă informaţii militare clasificate, pe care le cunoştea prin natura profesiei, contra unor sume de bani şi a periclitat astfel siguranţa naţională, reuşind să eludeze legea şi să nu fie capturat vreme de un deceniu. Matt Weston este un ofiţer începător, frustrat din cauza faptului că a fost privat de acţiune şi adrenalină în ultimul an fiindcă a primit misiunea de a conduce un adăpost CIA din Cape Town în care nu este ascunsă nicio persoană importantă, dar situaţia ia o turnură neaşteptată după ce tocmai renegatul Tobin Frost este adus în casa de siguranţă şi pus sub supravegherea agentului neexperimentat. Forţaţi să fugă spre o altă locaţie sigură după ce adăpostul lor este atacat şi devastat de către un grup de mercenari ce vor să-l captureze pe Tobin viu şi să-l oblige să le comunice un secret crucial, cei doi protagonişti trebuie să îşi unească forţele pentru a supravieţui suficient de mult timp încât să identifice cine sunt persoanele în care pot avea încredere şi cine sunt cei care i-au trădat, deşi fac parte din structurile CIA.

My Week with Marilyn (O saptamâna cu Marilyn)
SUA, 2011. Regie: Simon Curtis. Cu: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Julia Ormond, Kenneth Branagh, Pip Torrens, Emma Watson, Geraldine Somerville

” My Week with Marilyn ” spune povestea a doi actori, unul devenit legendar si altul aflat pe val . Filmul spune povestea lui Sir Laurence Olivier ( Kenneth Branagh ) si a lui Marilyn Monroe ( Michelle Williams ), povestea filmului ” Printul si dansatoarea „, pe care Olivier l-a filmat in 1957 .

Un inalt regent regal al Carpathiei se indragosteste treptat de o dansatoare fara maniere . Amandoi trec prin fel de fel de probleme, pricinuite in mare parte de fiul regentului, conducatorul de drept al Carpathiei . Acesta planuieste o revolutie in tara natala pentru a-i indeparta influenta tatalui sau . Dansatoare ajunsa in preajma celor doi va incerca sa ii impace si sa fie impartiala, pana cand se va indragosti de inaltul regent.
Filmul a surprins prin alegerea lui Marilyn Monroe ca partenera a lui Laurence Olivier, dar acest lucru a contribuit si mai mult la contrastul personajelor .
Sir Laurence Olivier dovedeste cu aceasta pelicula geniul sau care se putea extinde din drama care l-a consacrat ( cel mai cunoscut interpret al pieselor lui William Shakespeare ) si peste domeniul comediei.

Teatru, spectacol
Vineri, 17 februarie
Mirajul competiţiei
Opera comică pentru copii, ora 19:00

Autobahn
Godot Cafe -Teatru ˇ Vineri, 17 Februarie 19:00

Kiki van Beethoven
Muzeul Naţional „George Enescu”, ora 19:00

Domnişoara Iulia
Teatrul de Comedie, ora 19:30

Sâmbătă, 18 februarie
Cada cu picioare
Godot Cafe -Teatru, ora 18:30

Parfum de viaţă
Teatrul de Comedie, ora 19:30

39 de trepte
Teatrul Nottara, ora 19:00

Fără cap
Lumea lui Momo, ora 20:30

Duminică, 19 februarie
Doamne… ce măcel!
Teatrul de Comedie, ora 19:00

Carre de aşi… cu valet
Teatrul Evreiesc de Stat, ora 19:00

Cele 3 Roxănici
În Culise, ora 19:00

Scaunele
Teatrul Bulandra, ora 19:00

Crazy stories in the city
Teatrul Foarte Mic, ora 22:00

Concert, festival, expoziţie
Vineri, 17 februarie
Antarctica
Madame Pogany, ora 21:00

Asha
Club Spice, ora 22:00 

Marfar
Joy Pub, ora 22:30

Sâmbătă, 18 februarie
Cortez
Music Club, ora 22:00

Avenue
Hard Rock Cafe, ora 22:30

Duminică, 19 februarie
Rhythm of the Dance
Sala Palatului, ora 19:30

Târg, eveniment
Duminică, 19 februarie
Târgul Mărţisorului de Lux
Artmark, 14 F- 19 februarie

Bazarul de Dragobete îţi aduce un Mărţişor!
Serendipity, 19 – 20 februarie.