Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul

Publicat: Marţi, 25 Septembrie 2012 22:05 // Actualizat: Marţi, 25 Septembrie 2012 22:12 // Sursa: RTV.net

Premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul va sesiza DNA pentru a găsi vinovaţii de creşterea datoriilor combinatului Oltchim. În ultimii zece ani, Oltchim a făcut o serie de împrumuturi de la mai multe  bănci, în special la Eximbank, iar banii ar fi dispărut într-o mulţime de firme căpuşă.

Foto: Mediafax

În emisiunea "Ultima oră" de la România TV a fost prezentată, marţi seară, o listă a firmelor căpuşă către care Oltchim a virat bani.

Pe listă se regăsesc firme ale mai multor apropiaţi ai fostului director de la Oltchim, Constantin Roibu, dar şi ale unor politicieni.

Iată mai jos lista firmelor-căpuşă care au colaborat cu Oltchim:

- PROTECTCHIM (Nicolae Enache, fost subaltern şi asociat al lui C. Roibu)

- MENTCHIM S.A (Veronel Lungu, partener de afaceri al lui Alexandru Roibu, fiul lui C. Roibu)

- DESIGNRO S.A. (C. Roibu – membru în C.A.)

- OLTGROUP PVC (director – Gheorghe Roibu, fratele lui C. Roibu)

- AMITRANS SRL (deţinută de fiul şoferului lui C. Roibu)

- CHEMPRO CHEMICALS (acţionar - Alexandru Roibu, fiul lui C. Roibu)

- COMCHIM CHEMICAL (deţinută de Constantin Neagoie, fost angajat Oltchim)

- ARDAVA (deţinută de Constantin Vlăduţu, fost angajat Oltchim)

- TOPANEL (firma fraţilor Sorin şi Cristian Boureanu)

- RAMPLAST (firma fraţilor Sorin şi Cristian Boureanu)

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat la România TV că firmele sale doar a cumpărat un anumit produs de la Oltchim.

"Când noi am început să producem, fabrica de la Oltchim era închisă de ani de zile. Pe fiul domnului Roibu cred că l-am văzut de două ori în viaţa mea şi am aflat întâmplător cine este. Nu lucrează şi nu a lucrat la noi niciodată. N-am avut nicio treabă cu ei. Nu am lucrat cu marele combinat Oltchim. Noi am cumpărat nişte chestiuni pe care le fac ei şi care nouă ne trebuie", a spus Boureanu.

El a recunoscut că într-una din firmele pe care le-a fondat împreună cu fratele său este angajat şi finul lui Constantin Roibu, dar a explicat că acesta nu mai lucra "de ani de zile" la Oltchim. "Eu nici nu am ştiut până acum că e finul lui Roibu", a precizat Cristian Boureanu.

Săptămâna trecută, în plin scandal privind privatizarea Oltchim, fostul director al combinatului, Constantin Roibu, s-a întâlnit cu democrat-liberalii Adriean Videanu şi Cristian Boureanu.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
combinatul Oltchim constantin roibu firme capusa privatizare Oltchim
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 12:47
Răspunde | Votează email 0 email
Bebe
Capusi sunt mafiotìi de la conducere nu saracii de muncitori.S.c Mentchim s.a. suntem o societate de mentenanta numai pentru oltchim cu oameni despartiti in 2005 de la oltchim,oameni compententi dar cu foarte putine drepturi fata de cei de la oltchim...si atunci cine sunt capusele?
26 sep 11:06
...pentru Oltchim “, desi am dubii serioase. De asemenea, nu era mai logic si mai firesc ca intai sa pui corpuld e control sa verifice hotiile din Oltchim si abia dupa aceea sa te apuci de treaba ? Inevitabil s-a ajuns la un scandal politic national, “ba pe-a ma-tii” e...
26 sep 07:45
Răspunde | Votează email 0 email
Romanii sau saturat de acesti Mafioti care acum cauta tot felul de scuze.DNA trebuie sasi spuna cuvintul alfel risca sa fie asociati cu acesti Mafioti care au dinstrus Economia Romaniei din ultimii 8 Ani de cind acest Guvernator al Romaniei sta lipit de scaunul de la Cotroceni.Aici e marea Mafie unde Politicul e infiltrat in aceste Afaceri dubioase si unde iese pe posturi Tv acest Hot Videanu si al Hot de Arges Boureani si cauta tot felul de Scuze de unde Romanii cred cau invatat lectia si sint Lamuriti cu acesti Polticieni care pe viitor sa nui mai votam pentru ca sint Mafiotii Tarii su nui mai vrem in Politica.
25 sep 22:15
...Premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul va sesiza DNA pentru a găsi vinovaţii de creşterea datoriilor combinatului Oltchim. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul la ...
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H