Unde te poate duce dependenţa de smartphone-uri

I-ai dat un nume de alint. Știe despre ține mai multe lucruri decât mama ta. Uneori dormi cu el lângă tine. Ești așa atașat de el că și câteva minute în care îți lipsește te pot panică. În timp ce proprietarii de smartphone-uri își fac griji cu privire la viruși sau alte amenințări ale securității prețiosului lor telefon, psihologii și alți specialiști își fac griji cu privire la altă problemă: obsesia din ce în ce mai des întâlnită între persoane care mai degrabă ar interacționa cu telefoanele lor „deştepte” decât cu alte ființe umane.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 19:49
Unde te poate duce dependenţa de smartphone-uri

„Privind oamenii care și-au achiziționat primul smartphone, se observă o progresie rapidă de la a avea un telefon cu funcții de bază despre care nu discuți cu prietenii la a avea un iPhone pe care îl  alinți și îi cumperi accesorii”  spune Lisa Merlo, director de pregătire psihoterapeutică la Universitatea din Florida.
 
Există o dependență în creştere având în vedere că din ce în ce mai multe persoane renunță la iPod-uri, aparate foto, hărți și agende în favoarea unui smartphone care înglobează toate funcțiile lor și multe altele. Companiile au lansat mii de aplicații care fac orice a€“ de la monitorizarea ritmului cardiac până la a te ghida pe străzile New Yorkului. Deși aceste aparate au ușurat și înfrumusețat viața multora, psihologii spun că atașamentul de ele devine mai mult o dependență care poate avea consecințe minore (acronime de genul LOL sau BRB) sau majore (accidente auto datorită folosirii telefonului în timpul șofatului).

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.