Unde te poţi bălăci în Bucureşti. Cele mai frumoase şi accesibile ştranduri şi parcuri acvatice FOTO

Zilele caniculare se apropie cu paşi repezi şi, în curând, fiecare bucureştean va căuta refugii pentru a se răcori. Cea mai potrivită metodă pentru a înfrunta căldura şi a te relaxa în acelaşi timp este o zi petrecută la piscină. RTV.NET vă propune un top al celor mai frumoase şi accesibile ştranduri şi parcuri acvatice din Bucureşti.

08 iun. 2013, 05:04

Dacă timpul sau bugetul nu-ţi permite să dai o fugă pe litoral la sfârşit de săptămână, ştrandurile şi parcurile acvatice sunt opţiunea cea mai bună pentru a te răcori în toiul verii.

ROMÂNIATV.NET a alcătuit un top al celor mai plăcute şi, în acelaşi timp, şi accesibile locuri de bălăceală din Bucureşti.

1. Water Park Otopeni

Water Park, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din România, este situat în Otopeni pe Calea Bucureşti 255A, exact lângă hotelurile Rin şi Confort.

Vizitatorii de orice vârstă, fie că sunt amatori de senzaţii tari, fie că sunt îndrăgostiţi de plajă şi soare, pot merge la Water Park în orice zi a săptămânii (Luni – Vineri 10 – 20, Sâmbătă – Duminică 09 – 20).

Parcul are o capacitate de 4000 de locuri, 27 de topogane, nouă piscine, un bar şi un restaurant.

Tarif:

Adulţi: 30 lei / luni – vineri, 50 lei / sâmbătă – duminică

Copii: 15 lei / luni – vineri, 25 lei / sâmbătă – duminică

2. Ştrandul Tineretului

Ştrandul Tineretului este situat pe Strada Primo Nebiolo, nr. 1, în sectorul 1 al Capitalei şi dispune de un bazin de înot pentru adulţi şi o piscină de 3500 de mp.

Locul este dotat cu o plajă din gazon, una din nisip, duşuri, 1000 de şezlonguri şi umbrele, magazine şi terenuri de fotbal şi volei.

Ştrandul are porţile deschise de luni până duminică începând cu ora 8 dimineaţa, până la 8 seara.

Copiii sub şapte ani, însoţiţi de părinţi au intrarea gratuită, iar un bilet de intrare costă 20 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend.

3. Divertiland

Divertiland este cel mai nou parc acvatic din Capitală, inaugurat în 2012 şi situat la 13 kilometri de Bucureşti pe Strada Divertismentului, nr. 1, Autostrada Bucuresti-Pitesti, în apropierea zonei comerciale Militari.

Parcul se întinde pe 42.000 de mp şi cuprinde 22 de topogane cu apă, o piscină cu valuri, loc de joacă pentru copii, spaţii comerciale, 850 de locuri de parcare gratuită, restaurante, sute de şezlonguri cu umbrele şi multe alte facilităţi.

Cea mai mare atracţie a parcului este piscina cu valuri. Piscina de 1.200 de metri pătraţi „face valuri” în 33 de moduri diferite, potrivite pentru toate tipurile de activităţi, acesta fiind singurul loc din Bucureşti în care surfingul şi alte sporturi similare sunt posibile.

Parcul este deschis zilnic în intervalul 10.00-20.00.

Biletul de intrare costă 50 de lei pentru adulţi şi copii peste 1,20 m şi 40 de lei pentru studenţi şi copii sub 1,20 m în timpul săptămânii şi 80 de lei, respectiv 70 de lei în zilele de sâmbătă şi duminică.

Vizitatorii fideli îşi pot face abonament lunar la Divertiland în schimbul sumei de 799 lei pentru adulţi şi copii peste 1,20 m şi 649 pentru studenţi şi elevi.

 

4. Ştrandul Drumul Taberei

Ştrandul Drumul Taberei este situat pe Aleea Drumul Taberei nr.115 şi este cunoscut ca având cea mai curată apă dintre toate ştrandurile din Capitală.

Bucureştenii au la dispoziţie două piscine pentru adulţi şi una pentru copii, şezlonguri şi umbrele, bar, fast-food, spaţiu de joacă pentru copii şi topogane cu apă. Capacitatea este de 2000 de locuri.

Intrarea la ştrand este gratuită pentru copiii sub şapte ani şi 20 de lei pentru adulţi în timpul săptămânii, iar 30 de lei în weekend.

Ştrandul Drumul Taberei este deschis zilnic între orele 08.00 şi 20.00.

5. Ştrandul Giuleşti

Ştrandul Giuleşti este situat în sectorul 6 al Capitalei pe Calea Giuleşti nr. 240 şi dispune de un bazin cu o capacitate de 100 de locuri. Din cauza faptului că spaţiul este destul de redus, ştrandul este mai mereu aglomerat.

Porţile ştrandului sunt deschise zilnic între orele 08.00 şi 20.00 contra sumei de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii.

6. Ştrandul Titan Cara

Ştrandul Titan Cara se află în apropierea Parcului Titan pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, sectorul 3 al Capitalei.

Complexul pune la dispoziţia vizitatorilor bazine moderne, plajă, baldachine, parc de distracţii pentru copii, terasă, restaurant, duşuri şi terenuri de fotbal şi tenis.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei de luni până joi şi 15 lei de vineri până duminică. Pe lângă preţul biletului, bucureştenii trebuie să plătească şi 10 lei pentru şezlong.

Programul Ştrandului Titan este non-stop ( Ziua 09.00 – 18.00/ Noaptea 21.00 – 05.00).