Unde te poţi testa pentru COVID-19 dacă urmează să pleci în Grecia. Testul este OBLIGATORIU în mai multe ţări

Publicat: Duminică, 12 Iulie 2020 11:53 // Actualizat: Duminică, 12 Iulie 2020 11:58 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii a publicat lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia.

"În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora", a anunţat Ministerul Sănătăţii. 

VEZI AICI LISTA CENTRELOR DE TESTARE PENTRU COVID-19

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, ora 6.00, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat, sâmbătă, MAE.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

De asemenea, este  obligatorie completarea unui formular electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Greciei cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Acum, autorităţile elene au suspendat emiterea de formulare pentru deplasarea terestră prin vama Kulata până marţi. 

Decizie de ultima oră pentru turiştii români care vor să plece în Grecia. Formularul electronic, indisponibil până marţi

Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Promachonas, nu mai e disponibil pînă marţi, astfel că cei care nu l-au completat deja vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, au anunţat sâmbătă, autorităţile elene. Turistii care au completat deja formularul, vor putea tranzita rutier granita Greciei.

 

LISTA ţărilor care au impus restricţii pentru români din cauza COVID-19

AUSTRIA

Începând cu data de 9 iulie, accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză.

Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. Cetăţenii români pot tranzita Austria fără să aibă nevoie de certificat.

 

LITUANIA

Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România. "Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România", a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane.

 

LETONIA

Cetăţenii care intră pe teritoriul Letoniei din Suedia, Portugalia, Marea Britanie, România, Bulgaria, Cehia, Monaco şi Luxemburg sunt obligaţi să rămână 14 zile în autoizolare

 

IRLANDA

Toţi pasagerii care sosesc în Irlanda (la toate aeroporturile şi porturile) trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugaţi să completeze un formular de localizare, care le va fi distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Excepţie de la aceste prevederi fac cetăţenii din Irlanda de Nord care intră în Irlanda folosind graniţa terestră, precum şi furnizorii de servicii esenţiale ale lanţului de aprovizionare.

 

FINLANDA

Cetăţenii români care intră pe teritoriul Finalandei vor intra obligatoriu în carantină timp de 14 zile. Este permisă intrarea tuturor persoanelor care au permis de rezidenţă în Finlanda, precum şi a rezidenţilor într-un alt stat UE şi a persoanelor care se deplasează pentru activităţi lucrative absolut necesare.

 

MAREA BRITANIE

Românii care intră pe teritoriul Marii Britanii începând cu 10 iulie sunt obligaţi să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziţiei fiind sancţionată cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, românii au obligaţia de a completa un formular online în care se solicită indicarea adresei la care se vor autoizola, traseul de la frontieră până la adresa respectivă. Românii trebuie, de asemenea, să-şi descarce aplicaţia NHS de urmărire a contactelor.

 

SLOVACIA

Românii care intră pe teritoriul Slovaciei sunt obligaţi să prezinte la graniţă un test negativ la coronavirus, care să nu fie mai vechi de 14 zile. După intrarea în ţară, deşi au test negativ, românii vor trebui să stea în izolare vreme de 5 zile, apoi vor face un nou test. Dacă acest test iese pozitiv, vor sta în izolare încă 14 zile. Dacă iese negativ, sunt liberi să iasă din izolare.

 

MALTA

Interdicţie totală pentru cetăţenii români de a intra pe teritoriul Maltei. Măsura este valabilă până pe 15 iulie. 


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Kulata test Covid test covid Grecia vacanta grecia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H