Unele grădiniţe de stat vor putea fi deschise în această vară. Explicaţia ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la TVR că pe lângă decizia redeschiderii creşelor, grădinițelor private și a after-school-urilor, după 15 iunie și unele grădinițe de stat pot fi deschise. Tătaru a explicat că autoritățile locale pot deschide grădiniţe de stat  pe perioada verii, aşa cum procedau în anii trecuţi, pentru a-i ajuta pe părinţii care nu aveau cu cine să lase copiii cât timp erau la serviciu.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 08:36
Unele grădiniţe de stat vor putea fi deschise în această vară. Explicaţia ministrului Sănătăţii

„Având în vedere că pe 12 iunie se termină şcoala şi atunci părinţii care primeau până acum 75% din salariu ca să poată rămâne acasă cu copiii nu vor mai putea sta. Şi atunci am gândit că trebuie să gestionăm deschiderea creşelor, a grădiniţelor private sau dacă autorităţile locale, aşa cum ştiam din verile trecute, o grădiniţă publică putea rămâne deschisă să-i poată prelua, şi after-scool-urile”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-un interviu la TVR.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat, marţi, că decizia referitoare la deschiderea grădiniţelor de stat în perioada verii va fi luată după ce Ministerul Sănătăţii va evalua situaţia epidemiologică din următoarea perioadă.

”Pentru grădinițelle de stat, așa-numitele ”grădinițe de vară”, așteptăm o evaluare a acestei perioade de relaxare. În funcție de evoluție, decizia este la Ministerul Sănătății. Ministerul ne va spune care este situația și atunci vom lua o decizie. În aceste grădinițe, nu se desfășoară cursuri în perioada verii, ci doar activități educaționale”, a declarat Monica Anisie, conform Educatieprivata.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că, după data de 15 iunie, va fi posibilă redeschiderea unităților de tip after-school, a grădinițelor și a creșelor private.

Şeful statului a precizat că redeschiderea va fi „posibilă, nu obligatorie”. Această măsură va fi luată pentru a veni în sprijinul părinţilor.

Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă şi după 15 iunie LIVE VIDEO