UNESCO a desemnat prima Capitală Mondială a Arhitecturii. Ce oraş va deţine acest titlu

Publicat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 21:22 // Actualizat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 21:22 // Sursa: romaniatv.net

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație și Cultură (UNESCO) a numit oraşul Rio de Janeiro drept Capitală Mondială a Arhitecturii, titulatură înfiinţată în premieră şi care servește drept preludiu pentru Congresul Mondial al Arhitecților pe care metropola braziliană îl va găzdui în 2020.

"În calitate de prim purtător al titlului, orașul va sublinia rolul arhitecturii și culturii în dezvoltarea urbană durabilă", a fost mesajul postat pe conturile de socializare ale UNESCO, după ceremonia care a avut loc la Paris.

Primarul orașului Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, a celebrat acest titlu onorific și a subliniat că orașul este o "referință a provocărilor contemporane pentru arhitecți și experiențlor pozitive în domeniul urbanismului", el dând ca exemplu programele de urbanizare ale favelelor.

În perioada 19-26 iulie 2020, Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) va organiza cel de-al 27-lea său congres, la Rio de Janeiro, unde se așteaptă să participe peste 25.000 de persoane, din întreaga lume. Unul dintre epicentrele congresului va fi Palatul Gustavo Capanema, o capodoperă a modernismului brazilian, executat de Lucio Costa, Oscar Niemeyer și Affonso Eduardo Reidy.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
capitala mondiala a arhitecturii Rio de Janeiro UNESCO
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H