UNESCO a desemnat prima Capitală Mondială a Arhitecturii. Ce oraş va deţine acest titlu

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație și Cultură (UNESCO) a numit oraşul Rio de Janeiro drept Capitală Mondială a Arhitecturii, titulatură înfiinţată în premieră şi care servește drept preludiu pentru Congresul Mondial al Arhitecților pe care metropola braziliană îl va găzdui în 2020.

18 ian. 2019, 19:22
UNESCO a desemnat prima Capitală Mondială a Arhitecturii. Ce oraş va deţine acest titlu

„În calitate de prim purtător al titlului, orașul va sublinia rolul arhitecturii și culturii în dezvoltarea urbană durabilă”, a fost mesajul postat pe conturile de socializare ale UNESCO, după ceremonia care a avut loc la Paris.

Primarul orașului Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, a celebrat acest titlu onorific și a subliniat că orașul este o „referință a provocărilor contemporane pentru arhitecți și experiențlor pozitive în domeniul urbanismului„, el dând ca exemplu programele de urbanizare ale favelelor.

În perioada 19-26 iulie 2020, Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) va organiza cel de-al 27-lea său congres, la Rio de Janeiro, unde se așteaptă să participe peste 25.000 de persoane, din întreaga lume. Unul dintre epicentrele congresului va fi Palatul Gustavo Capanema, o capodoperă a modernismului brazilian, executat de Lucio Costa, Oscar Niemeyer și Affonso Eduardo Reidy.