UNFINISHED prezintă [F] OS – o nouă platformă pentru conferinţe, evenimente şi festivaluri online

Cea de-a cincea ediție a UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, se va desfășura într-o nouă platformă digitală, creată de la zero și concepută în jurul obiceiurilor și nevoilor actuale ale comunității sale globale. În perioada 27 septembrie - 4 octombrie 2020, conversațiile despre artă, muzică și tehnologie, cât și prezentările și atelierele reunite sub tema TRUST se vor desfășura în platforma [F] OS.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 06:20

Pentru a putea exista și anul acesta, #UNFINISHED20 creează prin intermediul platformei un spațiu online complet nou și inovator pentru a oferi participanților o experiență memorabilă și adaptată noii realități. Timp de șapte zile, cei 3500 de oameni din comunitatea UNFINISHED, de pe întreg mapamondul, vor putea naviga prin noua platformă pentru a descoperi momentele special pregătite de speakerii ediției.

Cristian Movilă, fondatorul UNFINISHED, a declarat că “mulți dintre noi am pierdut enorm de mult timp în videocall-uri și în conferințe online superficiale și ne-am dat seama că putem pierde instant încrederea oamenilor dacă nu le oferim o experiență memorabilă. Valoroasă. Tocmai de-asta, pe lângă un program armonizat cu viața de zi cu zi a oamenilor, vrem să creăm un ecosistem al ideilor bazat pe conexiune și emoție. Iar asta nu poți să o faci prin nicio platformă existentă, așa că am știut de la început că e nevoie de un alt spațiu online unde să facem UNFINISHED. Și exact la asta lucrăm acum, o platformă nouă, creată de la zero, care să ne ajute să construim o atmosferă și un vibe nemaiîntâlnit în virtual. Suntem încântați că vom crea la UNFINISHED, alături de echipa [F] OS, o experiență online complet diferită.

Noua platformă [F] OS va permite participanților să navigheze prin harta festivalului UNFINISHED și să selecteze din program acele momente de interes și în cadrul cărora pot interacționa cu conținutul, speakerii și ceilalți membri ai comunității. Indiferent de colțul de lume din care participă, comunitatea va putea comenta împreună o galerie de artă, va avea posibilitate să deseneze în timp real pe același ecran sau să voteze colectiv ce conținut să vadă mai departe.

Pentru a păstra din vibe-ul unui festival offline, în [F] OS există și un loc de socializare, un foișor virtual unde participanții vor putea interacționa și conversa, fiind automat grupați în funcție de valorile și pasiunile fiecăruia, extrase din formularul de înscriere la #UNFINISHED20 pe care aceștia l-au completat.

Pe lângă primii speakeri anunțați deja, au mai confirmat prezența în festival, Ida Benedetto, designer și strateg care va provoca publicul la o nouă perspectivă prin aventură și joc și Oshoke Abalu, co-fondator al companiei Love and Magic. Lor li se vor alătura Chris Wiggins, profesor de matematici aplicate la Columbia University și Chief Data Scientist la The New York Times, Asha Curran – co-fondator al mișcării globale Giving Tuesday, Doru Trăscău și Dan Byron – muzicieni.

Platforma [F] OS va deveni activă cu câteva zile înainte de festival, iar accesul va fi posibil doar pentru cei acceptați în comunitatea UNFINISHED. Participarea la evenimentul online se va face pe bază de înscriere, în limita a 3500 de locuri, completând formularul de la următorul link: https://bit.ly/unfinished20.

Parteneri strategici: Raiffeisen Bank, Mastercard, Trencadis, Kaufland, Facebook, Parlamentul European, Ministerul Culturii, Leroy și Asociații, Orange România, Nuclearelectrica;

Parteneri: E.ON, DS Smith, Pro TV, Radio Guerrilla, Cărturești, Conan PR, MNaR, Radio România Cultural;


Linkuri utile:

UNFINISHED website: https://unfinished.ro/

UNFINISHED Facebook: www.facebook.com/unfinishedfestival

UNFINISHED Instagram: https://www.instagram.com/unfinishedfestival/


Despre UNFINISHED

UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluție. Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administrației Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relații de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Începând cu 2020, UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

 

Despre Fundația EIDOS

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice. www.eidosfoundation.org