Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Moscova a cerut înregistrarea vaccinului în Uniunea Europeană

Organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Cu toate acestea, Institutul Național de Farmacie și Nutriție al Ungariei (NNK) nu a reacționat referitor la această informație.

20 ian. 2021, 21:22
Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Moscova a cerut înregistrarea vaccinului în Uniunea Europeană

Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Ministrul ungar de externe a declarat că experții institutului sunt în Rusia pentru a examina procesul de producție al vaccinului Sputnik V, urmând ca joi, 21 ianuarie, să aibă discuții cu reprezentanții autorității sanitare ruse, conform AFP.

Citește și: Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul, LIVE VIDEO de la ceremonie

Peter Szijjarto susține că guvernul de la Budapesta a primit un precontract pentru achiziția de vaccinuri Sputnik V. De asemenea, Ungaria evaluează și vaccinul Sinopharm, fiind singura țară din Uniunea Europeană care are în vedere achiziția de vaccinuri în afara schemei gestionate la nivel comunitar de Comisia Europeană.

În acest context, Moscova a cerut înregistrarea vaccinului in Uniunea Europeana, depunând o cerere de înregistrare. Un purtător de cuvant al Fondului rus de Investiții Directe a declarat pentru AFP că cererea a fost depusa marți, la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

„Noi am demarat la sfârșitul lui octombrie procesul autorizării vaccinului în Europa. Este un proces de anvergură, al cărui obiectiv este obținerea permisiunii utilizării vaccinului in UE”, precizează un purtător de cuvânt al fondului.

Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că ”va comunica atunci când o procedură de examinare va începe”

Vaccinul Sputnik V a fost primit cu scepticism în lume, deoarece a fost anunțat prematur, înainte de începerea testelor clinice în masă și de publicarea rezultatelor științifice. Potrivit Fondului suveran rus, Sputnik V este înregistrat în Belarus, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, în teritoriile palestiniene, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan.