Ungaria a lansat o consultare naţională cu privire la embargourilor impuse Rusiei. „Credem că sancţiunile ne distrug”

Premierul maghiar Viktor Orban le-a cerut cetățenilor țării sale să-și exprime opinia în legătură cu sancţiunile împotriva Rusiei și astfel să „pună capăt” creșterii prețurilor la energie din cauza sancțiunilor „impuse de Bruxelles țărilor UE”.

14 oct. 2022, 22:05
Ungaria a lansat o consultare naţională cu privire la embargourilor impuse Rusiei. „Credem că sancţiunile ne distrug”

În Ungaria vor începe consultări naționale privind sancțiunile antirusești. Cetățenilor li se va cere să completeze chestionare cu șapte întrebări. Textul nu a fost publicat în prealabil, dar guvernul maghiar spune că una dintre întrebări este despre sancțiunile privitoare la gaze, pe care Ungaria a refuzat în mod constant să le susțină. Vor fi, de asemenea, întrebări despre sancțiunile împotriva petrolului și energiei nucleare rusești.

Credem că sancțiunile ne distrug„, a declarat guvernul pe pagina sa de Facebook în momentul în care a publicat formularul.

Tema energiei nucleare este sensibilă pentru Ungaria, la sfârșitul lunii august fiind eliberată o licență generală de construcție a CNE Paks-2, iar construcția a două noi unități a intrat în faza activă. Guvernul de la Budapesta a denunțat în repetate rânduri problema sancțiunilor, fapt care a determinat inclusiv o scădere a numărului de turiști ruși în Ungaria.

Chestionarele au început să fie trimise prin poștă pe 14 octombrie.

Citeşte şi Viktor Orban sare din nou la gâtul UE: „Politica Buxelles-ului a dus la o situaţie în care un pitic sancţionează un gigant. Prin urmare, piticul moare”

În acelaşi timp, Viktor Orban spune că UE trebuie să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei pentru că are de pierdut. „Voi, americanii, câștigați” Premierul Ungariei critică sancţiunile împotriva Rusiei, precizând că acestea au eșuat. Premierul Ungariei mai este de părere că soluția finală la prețurile mari la energie este renunțarea la ele.

Potrivit şefului guvernului de la Budapesta, în rândul ţărilor nemulţumirea cauzată de sancţiuni creşte, iar acum, Ungaria nu mai este singura ţară care îşi pune întrebarea: ce se întâmplă aici şi în al cui interes este ceea ce se întâmplă. „Trebuie să punem această întrebare şi prietenilor noştri americani”: ce se întâmplă aici, cine are de câştigat în această chestiune, „pentru că noi, europenii, cu siguranţă pierdem”, în timp ce „voi veţi câştiga, iar ruşii cel puţin nu vor pierde”, a spus Orban.

Citeşte şi Viktor Orban, vehement în faţa parlamentului: „Europa s-a împuşcat singură în picior cu sancţiunile! Cât vom continua să facem acest lucru?”