Ungaria, condamnată la CEDO din cauza deţinerii unor imigranţi extracomunitari

Publicat: Marţi, 14 Martie 2017 20:30 // Actualizat: Marţi, 14 Martie 2017 20:30 // Sursa: romaniatv.net

Ungaria a deţinut în mod ilegal doi imigranţi extracomunitari într-o zonă de tranzit situată la frontiera cu Serbia, a stabilit marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), decizia riscând să afecteze planul Guvernului Viktor Orban de a deţine zeci de mii de solicitanţi de azil.

Foto: AP

Ungaria a fost condamnată la CEDO din cauza deţinerii unor imigranţi extracomunitari. Doi cetăţeni din Bangladesh, Ilias Ilias şi Ali Ahmed, au dat în judecată Ungaria în septembrie 2015, imediat după ce premierul Viktor Orban a dispus construirea unui gard la frontiera cu Serbia pentru a blocarea trecerea extracomunitarilor spre Europa de Vest, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Imigranţii dintr-un centru de primire de la frontiera Ungariei cu România au intrat în greva foamei

Potrivit CEDO, cei doi imigranţi extracomunitari au fost deţinuţi prin încălcarea normelor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, dar "nu au existat încălcări în privinţa condiţiilor detenţiei".

Guvernul Ungariei trebuie să achite despăgubiri de câte 10.000 de euro celor doi imigranţi şi încă 8.705 euro pentru cheltuielile de judecată, potrivit Mediafax.

Decizia CEDO riscă să afecteze planul Ungariei de a deţine toţi solicitanţii de azil în centre speciale construite la frontiere.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H