Ungaria extrădează un fost parlamentar ucrainean acuzat de instigare la crimă şi deturnare de fonduri

Ungaria va extrăda în curând un fost parlamentar ucrainean reţinut în luna iulie în baza unui mandat de arestare internaţional fiind acuzat de instigare la crimă, informează miercuri cotidianul ungar Magyar Nemzet, citând surse guvernamentale, relatează MTI, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 16:01
Ungaria extrădează un fost parlamentar ucrainean acuzat de instigare la crimă şi deturnare de fonduri

Potrivit ziarului, Oleksandr Shepeliev va fi foarte probabil acuzat şi de alte delicte grave odată întors la Kiev. El a fost reţinut împreună cu soţia sa în Ungaria, iar cererea lor de azil a fost recent considerată nefondată de către o instanţă maghiară şi prin urmare respinsă.

Shepeliev ar fi fost implicat într-un atac împotriva omului de afaceri Serghei Diadeciko, fost acţionar al Rodovid Bank, primăvara trecută. Omul de afaceri şi şoferul său au fost împuşcaţi mortal. Fostul politician ucrainean estede asemenea suspectat în două cazuri de deturnare de fonduri, însă el a negat toate acuzaţiile.

Oleksandr Shepeliev a avut două mandate de parlamentar în calitate de membru al partidului fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko. El a fost dat afară din partid în 2010, după care a devenit membru al Partidului Regiunilor care l-a susţinut pe preşedintele Viktor Ianukovici.