Ungaria ia noi măsuri fiscale pentru protejarea cetăţenilor. Suspendă executările silite şi evacuările

Guvernul ungar va extinde măsurile de ajutor destinate să ajute proprietarii de mici companii să facă faţă crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban.

23 mart. 2020, 12:48
Ungaria ia noi măsuri fiscale pentru protejarea cetăţenilor. Suspendă executările silite şi evacuările

Peste 80.000 de antreprenori privaţi vor primi o scutire de la plata taxelor şi contribuţiilor sociale până după criză, precum şi companiile de media care suferă de pe urma scăderii veniturilor din publicitate, a anunţat Viktor Orban într-un mesaj televizat. Premierul ungar a adăugat că evacuările şi executările silite vor fi suspendate, iar indemnizaţiile de maternitate vor fi prelungite până după epidemie.

Citeşte şi Anunţul sumbru al unui CEO american: „Capitalismul nu funcţionează dacă închidem tot 18 luni! America, aşa cum o ştim, se va sfârşi!”

În trecut, Guvernul de la Budapesta a evacuat persoanele care au rămas în urmă cu plata ratelor la creditele ipotecare sau au încetat să mai plătească chirie pentru locuinţele publice. Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat încă de săptămâna trecută unele măsuri destinate sprijinirii economiei, precum facilităţi fiscale pentru micile afaceri şi suspendarea plăţii ratelor la credite până la finele anului, atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.

Până acum Ungaria a raportat 167 de cazuri confirmate de coronavirus şi şapte decese însă Orban a apreciat că în realitate numărul de infecţii ar putea fi mult mai mare, iar în perioada următoare Ungaria ar putea să se confrunte cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri. La rândul său, ministrul de Finanţe a spus săptămâna trecută că economia Ungariei îşi va reveni foarte lent după lovitura provocată de pandemia de coronavirus.