"Ungaria s-a întors în Evul Mediu". Parlamentul a votat o lege prin care persoanele trans nu mai sunt recunoscute

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 08:54 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 08:54 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul Ungariei a votat proiectul de lege propus de Guvern, care pune capăt recunoaşterii legale a persoanelor trans şi care definește sexul exclusiv ca "sexul biologic bazat pe caracteristicile primare și pe cromozomi”. Activiştii critică decizia şi spun că "împinge ţara spre anii întunecaţi ai Evului Mediu".

Noua legislaţie adoptată cu largă majoritate marţi, de Parlamentul de la Budapesta (134 de voturi pentru, 56 de voturi împotrivă), limitează identificarea persoanelor în documentele oficiale doar la sexul înregistrat la naștere, și care este imposibil de acum de modificat pe cale juridică.

Grupurile LGBT și militanții de stânga au reacționat cu indignare față de propunerea guvernului de la Budapesta, care pune capăt unei perioade în care orice persoană își putea alege „genul dorit".

Citeşte şi Premierul Ungariei a postat o fotografie a "Ungariei mari". REPLICA lui Ludovic Orban pentru Viktor Orban

Trebuie subliniat că ideologia neo-marxistă face deosebire între „sex" și „gen", primul fiind un dat anatomic, cu care te naști, al doilea fiind un construct social relativ și subiectiv: astfel, spun neo-marxiștii, un om trebuie să fie liber să își aleagă genul dorit: masculin, feminin, neutru, non-binar etc. și să și-l schimbe de câte ori dorește în timpul vieții. Persoanele care se declară „transgender" își reneagă sexul natural de la naștere și spun că numele primite la naștere sunt „nume moarte".

Măsura este contestată de mai multe organizaţii civice şi chiar la nivelul UE, o scrisoare semnată de 60 de europarlamentari adresată guvernul din Ungaria afirmând că noua lege duce la "creșterea discriminării, hărțuirii și violențelor, deoarece producerea sau prezentarea documentelor publice i-ar obliga pe transgenderi să-și dezvăluie identitatea originară".

La rândul său, Humans Right Watch, prin vocea lui Graeme Reid, directorul pentru probleme LGBT al organizației, a declarat pentru The Independent: "Viktor Orban folosește criza COVID-19 ca acoperire pentru a promova o legislație discriminatorie care va devasta viețile persoanelor transgender din Ungaria".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
discriminare sexuala legi anti-homosexuali transgender Viktor Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H