Ungaria mai are la dispoziţie o lună pentru a-şi modifica legile controversate

Comisia Europeană dă un ultimatum Ungariei. Budapesta are la dispoziţie o lună pentru a lua măsurile cerute de oficialii europeni în legătură cu trei legi importante.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 21:43
Ungaria mai are la dispoziţie o lună pentru a-şi modifica legile controversate

Este vorba de acte normative care vizează vârsta de pensionare a judecătorilor, independenţa autorităţii de protecţie a datelor, precum şi independenţa băncii centrale.

Bruxelles-ul a iniţiat, încă de luna trecută, procedura de infrigement, previzibilă în situaţia în care Budapesta a încălcat prevederile dreptului comunitar. Dacă Ungaria nu se conformează, Comisia urmează să se adreseze Curţii Europene de Justiţie.

„Am decis că măsurile luate de Ungaria nu răspund tuturor problemelor pe care le-am ridicat în prima etapă, aşa că am trimis un aviz motivat Ungariei, pe acest subiect. Ungaria va avea la dispoziţie o lună pentru a răspunde”, a declarat Pia Ahrenkilde Hansen, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. 

„Am decis că măsurile luate de Ungaria nu răspund tuturor problemelor pe care le-am ridicat în prima etapă, aşa că am trimis un aviz motivat Ungariei, pe acest subiect. Ungaria va avea la dispoziţie o lună pentru a răspunde”, a precizat Hansen.