Ungaria răspunde dur ameninţărilor UE. „Bruxelles nu e în măsură să spună cine şi cum ar trebui să îi crească pe copii”

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas.

07 iul. 2021, 18:47
Ungaria răspunde dur ameninţărilor UE. „Bruxelles nu e în măsură să spună cine şi cum ar trebui să îi crească pe copii”

Şeful de cabinet al lui Victor Orban a declarat că „Budapesta va rezista presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli„, adăugând că protejarea copiilor este unul dintre cele mai importante obiective. El a mai spus că, în afara Constituţiei din Ungaria, şi Carta Drepturilor Fundamentale din UE susţine că creşterea copiilor este datoria părinţilor.

Gergely Gulyas a denunţat ceea ce el a numit „campania fără precedent” împotriva Ungariei lansată de UE. „Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum„, a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement.

Citeşte şi Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care nu revine asupra legii care discriminează membrii comunităţii LGBT: „Această lege este o ruşine”

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei din Polonia face front comun cu Ungaria şi Cehia. Vrea să copieze legea maghiară care interzice şcolilor să folosească materiale care promovează homosexualitatea

Legea contestată de UE prevede, între altele, că „pornografia şi conţinutul care prezintă sexualitatea sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile persoanelor sub 18 ani”.


loading...