Ungaria se confruntă cu o nouă criză! Oamenii riscă să nu mai aibă cum să își folosească mașinile

După explozia preţurilor la gaz şi electricitate, Ungaria se confruntă acum cu o nouă criză! Un sfert din stațiile de alimentare cu carburant sunt afectate, astfel că țara este lovită de o criză de benzină.

29 nov. 2022, 14:56
Ungaria se confruntă cu o nouă criză! Oamenii riscă să nu mai aibă cum să își folosească mașinile

Ungaria se pregăteşte de o iarnă grea! Din cauza inflaţiei şi crizei energetice, teatre, muzee şi stadioane și-au închis porțile.

Acum, criza de benzină a pus stăpânire pe benzinăriile din Ungaria, iar unele staţii de alimentare cu carburant sunt aproape părăsite.

Aproximativ un sfert din benzinăriile din țară, inclusiv 100 de benzinării deţinute de grupul petrolier ungar MOL, se confruntă cu probleme temporare în aprovizionarea cu benzină, a informat marţi portalul de ştiri Telex.hu, preluat de Reuters.

Citiți și: Criza alimentară se acutizează în Ungaria. A început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

Aceste probleme temporare se datorează, în parte, unei cereri crescute create de decizia Guvernului de la Budapesta de a plafona preţul carburanţilor, în ideea de a reduce impactul inflaţiei asupra consumatorilor, dar şi deciziei grupului petrolier MOL de a efectua lucrări de mentenanţă la principala sa rafinărie, ceea ce a dus la diminuarea livrărilor de carburanţi, conform Agerpres.

MOL a informat că au existat probleme temporare, care au durat câteva ore, şi care au afectat aproximativ o cincime din benzinăriile MOL în ultimele zile. Reţeaua MOL din Ungaria este compusă din aproximativ 500 de benzinării.

Într-un comunicat de presă publicat pagina sa de Internet,  MOL a mai a precizat că introducerea plafonului de preţ la carburanţi a dus la explozia cererii la benzinăriile sale în timp ce competitorii săi şi-au redus în mod semnificativ importurile.

Grupul petrolier ungar MOL a mai adăugat că în ultimele luni a fost nevoit „într-o oarecare măsură” să aprovizioneze până la 1.700 din toate cele 2.000 de benzinării care există în Ungaria.

Guvernul de la Budapesta a anunţat, luni, că Ungaria va putea să mențină preţurile plafonate la carburanţi dincolo de data de 1 ianuarie 2023 numai dacă livrările de petrol rusesc via conducta Drujba vor continua fără întrerupere iar rafinăria MOL de la Száhahalombatta va funcţiona în continuare.

Citiți și: Suma colosală pe care Ungaria ar putea să o piardă din cauza corupției