Ungaria: Zeci de mii de manifestanţi anti-Orban pe străzile Budapestei

Publicat: Luni, 17 Noiembrie 2014 23:45 // Actualizat: Luni, 17 Noiembrie 2014 23:45 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe zeci de mii de persoane şi-au manifestat 'indignarea' luni, pe străzile Budapestei, faţă de politica premierului Viktor Orban, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse aflat în capitala Ungariei.

Zeci de mii de manifestanţi anti-Orban au ieşit pe străzile Budapestei. Această 'Zi a indignării' a fost ultima dintr-o serie de manifestări care au debutat luna trecută contra unui proiect de lege, considerat ca un pericol pentru libertăţile civile, vizând taxarea traficului de date pe internet. Pus sub presiune şi aspru criticat de Washington şi Bruxelles, Viktor Orban a anunţat în cele din urmă la sfârşitul lunii octombrie retragerea acestei iniţiative legislative.

Adunată în faţa Parlamentului, mulţimea, estimată de un fotoreporter al AFP la circa 25.000 de persoane, a scandat luni 'Orban, afară!'.

'Nu vrem ca Orban să ne împingă în braţele lui Putin şi ale Rusiei. Suntem o ţară din uniunea Europeană şi vrem să rămânem acolo', a declarat unul dintre manifestanţi, Balint Farkas, un student în vârstă de 26 de ani.

După împrăştierea manifestanţilor, câteva mii de persoane au rămas pe loc şi au izbucnit ciocniri cu poliţia când unii indivizi au încercat să pătrundă în parlament. Ulterior, sute de poliţişti au ocupat poziţie în faţa intrării în clădire.

Alte aproximativ 20 de manifestaţii de 'indignare', dar de o amploare mai redusă, au fost, de asemenea, organizate luni în întreaga Ungarie.

Abandonarea taxei pe internet, după enormele manifestaţii din octombrie, reprezintă unul din rarele eşecuri ale premierului Orban după instalarea sa la putere în 2010.

Săptămâna trecută, aproape 10.000 de persoane au manifestat pe străzile Budapestei, de această dată pentru a cere demisia şefei Fiscului ungar căreia i s-a interzis accesul în Statele Unite din motive de corupţie. O acuzaţie pe care persoana în cauză, Ildiko Vida, a respins-o vehement.

Viktor Orban, ales în 2010 şi reînvestit după legislativele din aprilie, stârneşte numeroase critici în Europa şi în Statele Unite pentru reformele sale, considerate de adversari o primejdie la adresa libertăţilor justiţiei şi mass-media.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Budapesta proteste budapesta proteste ungaria Ungaria Viktor Orban
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 nov 05:21
...faţă de politica premierului Viktor Orban, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse aflat în capitala Ungariei. Citește mai departe…

...
18 nov 00:45
...faţă de politica premierului Viktor Orban, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse aflat în capitala Ungariei. Citește mai departe… Sursa romaniatv.net

...
18 nov 00:26
...de politica premierului Viktor Orban, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse aflat în capitala Ungariei. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H