Ungureanu a demisionat de la SIE. Vezi cine îl înlocuieşte

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat miercuri seara din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 17:44
Ungureanu a demisionat de la SIE. Vezi cine îl înlocuieşte

Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu. În continuare, conducerea Serviciului va fi asigurată de adjunctul directorului S.I.E., domnul general Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit la conducerea SIE în decembrie 2007, când l-a înlocuit pe Claudiu Săftoiu.

Desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier a fost anunţată luni seară de către preşedintele Traian Băsescu.

Răzvan Ungureanu a prezentat, miercuri dimineaţă, componenţa Cabinetului cu care va merge joi în faţa Parlamentului pentru a cere votul de încredere.

Miercuri dimineaţă, întrebat dacă se încalcă legea prin faptul că este încă director al SIE şi se implică în politică, Ungureanu a spus: „Nu se încalcă în nicun fel legea. Vă aduceţi aminte de preşedintele Emil Boc când a început demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era încă primar al municipiului Cluj”.

Întrebat dacă va demisiona de la SIE, Ungureanu a spus : „Este implicit, dacă votul va fi pozitiv”.

Comentarii despre menţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE a făcut şi liderul PNL Crin Antonescu. Preşedintele PNL declara miercuri că nu i se pare normal ca un şef de servicii în funcţie să facă guverne şi a arătat că ar fi fost de un minim bun simţ ca să demisioneze din fruntea SIE înainte de a întreprinde consultări pentru formarea cabinetului.