Ungureanu: Este o responsabilitate mare pe care mi-o asum. Marţi încep discuţiile cu coaliţia

Mihai Răzvan Ungureanu este premierul desemnat de preşedintele Traian Băsescu să formeze noul guvern al României. "Este o responsabilitate mare pe care mi-o asum conştient de dificultatea contextului actual", a declarat Ungureanu la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 18:30
Ungureanu: Este o responsabilitate mare pe care mi-o asum. Marţi încep discuţiile cu coaliţia

„Mulţumesc pentru încrederea acordată de către factorii de decizie instituţionali. Este o responsabilitate mare pe care mi-o asum conştient de dificultatea contextului actual. Am experienţa unor instituţii care sub mandatele mele s-au modernizat şi au devenit performante. Independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a duce la bun sfârşit acest mandat. Am fost întotdeauna prin funcţiile ocupate loial interesului public şi intereselor naţionale. Guvernul are nevoie de sprijin parlamentar ferm, de încrederea cetăţenilor României. Opţiunile mele ideologice au fost întotdeauna de drepta”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu după desemnarea în funcţia de prim-ministru al României.

Premierul desemnat a precizat că va începe marţi dimineaţă discuţiile cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a formării Cabinetului.

„Primul meu obiectiv este formarea rapidă a unui guvern, conştient fiind de efectele negative ale oricărei forme de provizorat asupra administrării ţării. În acest sens, am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a identificării formulei optime de cabinet. Aceste discuţii vor începe mâine dimineaţă”, a spus Ungureanu.

El a menţionat că are în vedere şi întrevederi cu liderii opoziţiei.

„Am în vedere informarea reciprocă relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic”, a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat luni seară pe  Mihai Răzvan Ungureanu să formeze noul Guvern al României.

VEZI CINE ESTE ŞI CU CE S-A REMARCAT MIHAI RĂZVAN UNGUREANU