Ungureanu: Ministerul Agriculturii a fost de multe ori împiedicat politic să rezolve problemele

Stelian Fuia a preluat vineri portofoliul Agriculturii, de la Valeriu Tabără, la ceremonie fiind prezent şi Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul Ungureanu a afirmat că Ministerul Agriculturii a fost de multe ori împiedicat pe motive politice în soluţionarea unor probleme, dar poate derula un proces de reformă profundă în domeniu dacă este condus mai sever, cu "mână de fier".

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 10:24
Ungureanu: Ministerul Agriculturii a fost de multe ori împiedicat politic să rezolve problemele

Debirocratizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, accelerarea procesului de atragere a fondurilor UE şi reducerea suprafeţelor de teren nelucrat din Românai se numără printre principalele obiective ale noului ministru de resort, Stelian Fuia.

Valeriu Tabără a declarat că va fi „continuitate la conducerea Ministerului Agriculturii” şi că Fuia este un profesionist.

La rândul său, premierul Ungureanu a afirmat că Ministerul Agriculturii este unul foarte greu.

„Este un minister foarte greu, un minister pivot în ansamblul economic, un minister care nu doar prin gradul de absorbţie al fondurilor, dar prin problemele pe care le are de rezolvat, de multe ori împiedicat în soluţionarea lor pe motive politice, poate să fie unul dintre ministerele esenţiale în compoziţia prosperităţii noastre”, a spus Ungureanu.

Premierul a arătat că ministerul are un protenţial de creştere „fantastic” şi că printr-o îndrumare mai severă, „cu mână de fier”, poate derula un proces de reformă profundă a agriculturii şi genera o creştere reală a importanţei economiei rurale în ansamblul economic al ţării.

El a recomandat conducerii Ministerului Agriculturii să aibă un dialog atât cu experţii în domeniu din cadrul Parlamentului, cât şi cu organizaţiile sindicale de ramură.