Ungureanu: Nu i-am făcut leneşi pe sinistraţi, nu este cazul să-mi cer scuze

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susţine că nu i-a făcut "leneşi" pe sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire şi că nu este cazul să îşi ceară scuze, dar afirmă în acelaşi timp că lipsa de spirit civic nu poate fi cauţionată.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 20:05
Ungureanu: Nu i-am făcut leneşi pe sinistraţi, nu este cazul să-mi cer scuze

Primul-ministru nu are obrazul atât de gros încât să îi certe pe oameni. Nu i-am făcut pe oameni leneşi, dar trebuie înţeleasă revolta unui om care a crescut pe forţe proprii, văzând oameni dezinteresaţi de curăţarea propriului loc. Cei care au, pot şi nu muncesc nu intră neapărat în etica mea„, a spus Ungureanu, marţi seara, la postul Antena 3, citat de Mediafax.

El a arătat că îi pare rău totuşi pentru cei care merită şi aşteaptă, iar Guvernul nu reuşeşte să le facă viaţa mai bună.

În luna februarie, aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea, şeful Guvernului s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”.

„Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă”, acuza Ungureanu.

Ulterior, premierul a atenţionat, într-un discurs susţinut la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă, pentru recâştigarea unui spirit civic „diminuat” de anii anteriori.