Ungureanu: O pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Zalău, răspunzând unei întrebări, că el, ca profesor universitar, nu a furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt, susţinând că "o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român".

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 18:45
Ungureanu: O pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român

Întrebat cum comentează declaraţia primului ministru Victor Ponta, potrivit căreia Guvernul pe care îl conduce este cel mai cinstit pe care l-a avut România, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Daţi-mi voie să nu comentez acest lucru atâta vreme cât eu, ca profesor universitar, nu am furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt. Îmi pare rău că aceste lucruri se întâmplă şi sper ca ele să nu definească imaginea unui Executiv care, indiferent de susţinerea politică, este al României”.

Ungureanu a adăugat că „o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român”.

El a afirmat că va veni vremea când România va strânge iar cioburile, deşi ar trebui să construiască.

„Mă mai gândesc la ceva: va veni vremea – poate curând, poate cu un pic de răbdare – când iar vom fi nevoiţi să strângem cioburile. Ar fi păcat, pentru că munca noastră este să construim. Am spus atunci cu toţii: suntem aici ca să construim, nu ca să peticim. Nu vreau să strângem cioburile de pe urma celor care prăpădesc România. În niciun fel”, a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalău, la lansarea candidaţilor PDL Sălaj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la acesta participând aproape 800 de persoane.