Ungureanu pleacă în zonele calamitate din Buzău şi Vrancea, cu ministrul Apărării şi cel de Interne

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu va pleca, sâmbătă, spre judeţele Buzău şi Vrancea cu ministrul Apărării Naţionale şi cel al Administraţiei şi Internelor, pentru a verifica situaţia din zonele calamitate, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 14:03
Ungureanu pleacă în zonele calamitate din Buzău şi Vrancea, cu ministrul Apărării şi cel de Interne

„În cursul zilei de vineri, premierul a fost în legătură permanentă cu cei doi miniştri privind măsurile luate atât în Buzău şi Vrancea, cât şi în alte zone afectate de viscol şi zăpadă. El a cerut informări pe această temă şi a fost informat că toate autorităţile din teritoriu sunt implicate în operaţiunile de salvare”, au arătat sursele.

Premierul a decis ca, sâmbătă dimineaţa, să plece spre judeţele Buzău şi Vrancea, pentru a verifica situaţia împreună cu ministrul Apărării şi cel de Interne.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi şi de pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Totodată, trupe de aviaţie au fost dislocate de la Bacău către Vrancea, pentru misiuni umanitare.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

Un număr de 12 persoane din localităţi izolate din judeţul Vrancea au murit în ultimele zile.

În judeţul Buzău, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localităţi fiind Glodeanu Siliştea, Scutelnici, Vadu Paşii şi Săgeata, unde zăpada atinge şi cinci metri înălţime. În aceste localităţi drumurile nu mai există practic, iar mulţi localnici nu mai au alimente, în condiţiile în care magazinele sunt goale.