Ungureanu sondează Opoziţia, Ponta rămâne inflexibil

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu l-a sunat, marţi, pe preşedintele PSD Victor Ponta, pentru o întrevedere legată de formarea şi învestirea noului Guvern, acesta răspunzându-i că acceptă să discute cu el, dar decizia politică a USL nu se schimbă, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 15:42
Ungureanu sondează Opoziţia, Ponta rămâne inflexibil

Surse din USL au declarat, marţi, că Ponta a fost sunat de premierul desemnat pentru eventuale discuţii legate de învestirea noului Guvern. Sursele citate au menţionat că Ponta a răspuns că este de acord să se vadă cu Ungureanu, însă decizia politică a USL de a nu participa la audierile miniştrilor în comisiile parlamentare şi la votul pentru învestire din plenul comun rămâne neschimbată.

Cei doi nu au stabilit o dată pentru eventualele discuţii, rămânând ca Mihai Răzvan Ungureanu să revină cu un alt telefon. Ponta i-ar fi spus premierului desemnat, potrivit surselor citate, că „nu are nicio problemă” să se vadă cu Ungureanu, cu care are relaţii civilizate şi este de acord să dialogheze cu el, dar nu va vota învestirea Guvernului propus de acesta.

Aceleaşi surse au mai arătat că decizia politică a USL nu este îndreptată împotriva persoanei Mihai Răzvan Ungureanu, ci este o problemă politică legată de actualul context al solicitărilor USL privind organizarea anticipatelor. Aceleaşi surse au mai relatat că din discuţia celor doi nu a reieşit nicio dată precisă pentru eventualele discuţii şi nici dacă la acestea ar putea participa şi preşedintele PNL Crin Antonescu.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că are în vedere şi întrevederi cu liderii opoziţiei. „Am în vedere informarea reciprocă relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic”, a mai spus el.

Luni seară, în conferinţa de presă a USL, unul dintre jurnaliştii prezenţi a precizat că premierul desemnat are de gând să facă întâlniri cu liderii opoziţiei pe teme de interes naţional şi i-a întrebat pe aceştia dacă se vor întâlni cu premierul desemnat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a spus „sigur”, dar răspunsul la întrebare a fost continuat de liderul PNL, Crin Antonescu. „Da. Sunt multe subiecte, L-am putea întreba ( pe premierul desemnat, n.r.) cum o să funcţioneze în jocul politic un om care, potrivit funcţiei sale cele mai recente, cunoaşte probabil numele agenţilor acoperiţi din SIE din presă, din partidele politice. Poate ni le spune şi nouă, să ştim şi noi, să facem politică împreună putere – opoziţie, să avem dialog. Ce interesant ar fi! Ăsta e un subiect pe care aş discuta cu plăcere cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu oricând!” a spus Antonescu.

Jurnalistul a insistat, întrebând textual dacă liderii opoziţiei vor merge să discute cu premierul desemnat, Antonescu a răspuns: „Noi nu mergem nicăieri. Noi avem un punct de vedere foarte clar. Suntem oameni care discutăm până şi cu Traian Băsescu, pentru că asta este obligaţia noastră, ca oameni politici, în anumite situaţii să discutăm cu oameni care au anumite funcţii în stat. Dar punctul de vedere al opoziţiei e clar, coerent, consecvent, unitar”.