Ungureanu: Unele partide au săpat şanţuri între ele, va fi dificil să negociem reunificarea dreptei

Preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, la Ploieşti, referindu-se la eventuale negocieri pentru formarea dreptei unite, că unele partide de dreapta 'au săpat între ele şanţuri', astfel că va fi dificil ca acestea să stea la masa negocierilor, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 15:17
Ungureanu: Unele partide au săpat şanţuri între ele, va fi dificil să negociem reunificarea dreptei

‘Nu ştiu în ce măsură vor fi negocieri. Într-o primă etapă vor fi tatonări, vor fi discuţii. Politica noastră a fost cred mult mai lucidă şi mai vizionară. Noi am păstrat posibilităţile de dialog neatinse. Alte partide de dreapta au săpat între ele şanţuri şi nu văd sincer cum unii pot să stea la masă cu alţii după ce s-au înjurat copios în ultimele două luni’, a afirmat Ungureanu.

Fostul premier a arătat că Forţa Civică crede în nevoia unui candidat unic al dreptei pentru prezidenţiale, dar va fi greu ca toate partidele să stea la masa negocierilor.

‘Noi am păstrat o atitudine decentă şi egală ca distanţă, ca şi dialog cu toată lumea tocmai pentru că noi credem în nevoia unui candidat unic pentru prezidenţialele din toamnă. Cum va fi, ce se va întâmpla e o chestiune unde în momentul de faţă doar speculăm. Vor exista tatonări, vor exista discuţii, e greu însă să pui toate pisicile la un loc într-o turmă’, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit acestuia, discuţia cu privire la prezidenţiabil nu se face în raport cu rezultatele de la europarlamentare, ci ‘ţine cont de gradul de pregătire şi de încredere, intenţie de vot manifestată pentru o persoană’.

Mihai Răzvan Ungureanu a efectuat, marţi, o vizită electorală în judeţul Prahova.