Ungureanu: USL vrea un argat politic la conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, acuză USL că vrea să pună 'un argat politic' la conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, transmite Agerpres. Mai mult, el susţine că proiectul de lege privind trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne este neconstituţional.

RomaniaTV.net
03 feb. 2014, 13:10
Ungureanu: USL vrea un argat politic la conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

‘USL vrea cu orice preţ să pună un argat politic la conducerea STS-ului. Proiectul de lege al USL, privind trecerea STS la MAI, este neconstituţional. Simt o nelinişte apăsătoare, acum în an electoral. Ponta este convins că STS îi va aduce voturi dacă îşi plantează un om la conducerea instituţiei care are în subordine toată infrastructură de comunicaţii şi informatică pentru procesele electorale’, afirmă Ungureanu, potrivit unui comunicat transmis de Forţa Civică.

În comunicatul citat se aminteşte faptul că premierul Victor Ponta a anunţat că în prima zi a noii sesiuni parlamentare va depune un proiect de lege pentru ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să treacă în subordinea Ministerului de Interne.

‘Proiectul de lege este pregătit de mult. Este o obsesie politică veche a PSD-ului de a-şi numi oamenii de partid în fruntea acestei instituţii. Anul 2014 este crucial. Mizele sunt mari. CSAT, potrivit Constituţiei României, este instituţia care organizează şi coordonează STS. Conform legii 92/1996, rolul Parlamentului României se limitează doar la controlul activităţii acestei instituţii, prin comisiile specializate. Ceea ce încearcă astăzi USL este schimbarea întregului sistem de securitate, sistem aflat în conformitate cu prevederile NATO. Este înspăimântător ceea ce se întâmplă, la momentul de faţă, în România’, mai spune Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seară că USL va prezenta în Biroul Permanent al Senatului de luni un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă condus de secretarul de stat Raed Arafat.