Ungureanu vrea să înfiinţeze un consiliu administrativ de afaceri ca interfaţă cu mediul privat

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la TVR1, că speră să înfiinţeze în două săptămâni un Consiliu administrativ de afaceri, prin care Guvernul să aibă o interfaţă cu mediul privat, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 20:26
Ungureanu vrea să înfiinţeze un consiliu administrativ de afaceri ca interfaţă cu mediul privat

„Sper ca în două săptămâni să pot înfiinţa un consiliu administrativ de afaceri, care să reprezinte interfaţa dintre Guvern, primul-ministru în special, şi mediul privat de afaceri în general. Cred în această teorie care înseamnă presiunea mediului privat asupra structurilor de stat, asupra felului în care ele funcţionează”, a spus Ungureanu. Prim-ministrul a arătat că vrea să intensifice dialogul cu Camera de Comerţ Americană din România (AmCham), Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Germană, şi alte organizaţii.

În context, el a arătat că intenţionează astfel să ajute companiile din România să fructifice oportunităţile de afaceri din afara Uniunii Europene. „Acest tip de dialog trebuie menţinut foarte puternic, pentru că în intenţia mea ajutorarea agenţilor economici privaţi care sunt serioşi, buni plătitori de taxe, confortabili în ceea ce fac, în modul în care realizează profitul, să-şi proiecteze interesul în exterior. Şi nu neapărat în UE, ci în afara UE”, a mai spus premierul. Şeful Guvernului a precizat că vizează în acest sens pieţele din Turcia, China, Federaţia Rusă, zona Golfului.