Ungurii îi ridică statuie lui Steve Jobs

O companie de software ungară se află în faza de finalizare a unei statui de bronz a fostului co-fondator Apple, Steve Jobs, într-o încercare de a marca importanţa aportului adus de activitatea americanului la industria de profil.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 12:21
Ungurii îi ridică statuie lui Steve Jobs

Monumentul, înalt de peste doi metri, fabricat din bronz masiv şi cântărind 220 de kilograme, este opera sculptorului maghiar Erno Toth, relatează The Inquirer.

Jobs este înfăţişat într-una din cunoscutele lui ipostaze TV, ţinând în mână unul dintre produsele Apple şi explicând publicului particularităţile obiectului.

Sculptorul ungar şi-a explicat alegerea ipostazei spunând că Jobs era un partizan al demonstraţiilor exhaustive, pline de gesturi, în special mâinile fiind considerate de Jobs un intermediar între om şi computer.â

Firma maghiară care a comandat statuia aparţine inginerului Gabor Boja, care s-a întâlnit cu Steve Jobs în 1984, întâlnire care l-a marcat pe tânărul, pe atunci, programator maghiar.

Monumentul, aflat în faza de finisare, va fi dezvelit pe 21 decembrie în Graphisoft Park, un complex tehnologic budapestan care aparţine firmei Graphisoft.