Unicul candidat, Wilfried Martens a fost reales preşedinte al Partidului Popular European

Belgianul Wilfried Martens a fost reales miercuri seara, la Bucureşti, pentru încă un mandat de 3 ani la conducerea Partidului Popular European. Numărul voturilor exprimate de către delegaţii la congres a fost de 528, iar Martens, unic candidat, a fost ales cu 91% din voturi.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 19:11
Unicul candidat, Wilfried Martens a fost reales preşedinte al Partidului Popular European

Wilfried Martens (76 de ani) este preşedinte al PPE din anul 1992, când a fost ales la Congresul de la Atena. La scurt timp după anunţul realegerii sale în fruntea PPE, fostul premier belgian Wilfried Martens a declarat că l-a desemnat secretar general al formaţiunii paneuropene pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei funcţii.

Joi, în a doua zi a Congresului PPE de la Bucureşti, popularii îi vor alege pe cei 10 vicepreşedinţi şi pe trezorierul partidului. Printre candidaţii la postul de vicepreşedinte se numără şi senatorul Anca Boagiu, vicepreşedinte al PDL. Ea este una dintre cele cinci femei care candidează pentru unul din aceste posturi, alături de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva – fost ministru de externe al Bulgariei, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania, informează Agerpres.

Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, susţinut de PdL Italia.

PPE este cel mai mare partid politic european şi include în prezent 73 de formaţiuni din 40 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, 16 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi şapte din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic din Parlamentul European..