Unii deputaţi şi senatori sunt muţi în plen, dar foarte activi pe reţelele de socializare

Unii dintre deputaţi şi senatori sunt muţi în Parlament, nu scot un cuvânt în plen, dar le arată alegătorilor poze din fiecare şedinţă, pentru a demonstra măcar prezenţa la lucrări. Alţii îşi împărtăşesc gândurile, melodiile preferate şi chiar articole din presă despre ei înşişi.

07 iun. 2013, 12:50
Unii deputaţi şi senatori sunt muţi în plen, dar foarte activi pe reţelele de socializare

Un astfel de caz este cel al proaspătului deputat Mihai Sturzu, informează România TV. A luat cuvântul o singură dată atunci când a depus jurământul. De atunci s-a făcut remarcat doar pe internet.

La fel şi colegul său liberal, Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu. A vorbit doar de două ori în faţa plenului, dar n-a lipsit de la nicio şedinţă, aşa cum ţine să arate cu fiecare ocazie. Când nu pune poze din plen, împarte melodii.

Deputata Cristina Dumitrache nu participă la şedinţele de plen, dar face declaraţii politice înaintea acestor şedinţe. Şi ţine să le arate alegătorilor cum au fost reflectate discursurile ei în presă.

Un alt parlamentar tăcut, dar activ pe internet, este fostul ministru Elena Udrea. A luat cuvântul doar de câteva ori, dar contul ei de pe Facebook este plin de poze de la acţiunile din teritoriu.