Unii elevi intră în vacanță de luni. Când începe vacanța diferențiată pe fiecare județ

Unii elevi vor intra în vacanţă vineri, după finalizarea cursurilor. Ei vor reveni la cursuri în data de 13 februarie, când altă serie de elevi vor lua vacanță.

03 feb. 2023, 10:53
Unii elevi intră în vacanță de luni. Când începe vacanța diferențiată pe fiecare județ

Unii elevi intră în vacanță de astăzi după finalizarea cursurilor. Este vorba despre elevii din Ilfov și Suceava. În aceste județe școlile vor fi închise în intervalul 6 – 12 februarie 2023.

Anul acesta fiecare inspectorat școlar a decis independent când iau elevii vacanță între modulele 3 și 4. Au avut de ales o săptămână în perioada 6 – 26 februarie 2023, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, respectiv 13 – 17 februarie. Cele zece județe sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

În cele mai multe județe, 30 la număr, vacanța mobilă din februarie 2023 va fi în a patra săptămână din februarie, respectiv 20 – 26 februarie 2023. Elevii din București vor lua următoarea vacanță tot în perioada 20 – 26 februarie 2023.

Citește și: Vacanţa de vară s-ar putea prelungi după 15 septembrie pentru a ajuta turismul

Următoarea vacanţă a elevilor va avea loc din 7 aprilie până pe 18 aprilie.

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura în perioada 27 februarie – 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.