Unii muncesc şi la 100 de ani. Poveşti de viaţă ULUITOARE cu cei mai bătrâni salariaţi

Potrivit unei noi anchete realizate în Franţa, cu cât un om munceşte mai mult, cu atât riscul de demenţă scade. Fiecare an de muncă ar reduce riscurile acestei boli cu 3,2%. Când ies la pensie, oamenii îşi solicită mai puţin creierul, aşa încât apar premisele apariţiei bolii Alzheimer. Chiar dacă au aproape 100 de ani, Sara, Ted şi Loren continuă să lucreze şi sunt mulţumiţi de serviciul lor.

25 iul. 2013, 13:29
Unii muncesc şi la 100 de ani. Poveşti de viaţă ULUITOARE cu cei mai bătrâni salariaţi

Sara Dappen, la cei 92 de ani ai săi, este cea mai vârstnică salariată a McDonald’s. Când fraţii McDonald’s şi-au deschis primul restaurant, americanca Sara Dappen avea deja 20 de ani. Deşi firma de fast-food angajează în general tineri, femeia s-a hotărât acum cinci ani să lucreze cu jumătate de normă.

„Este mai bine decât să mă plimb pe stradă”, a spus ea la postul TV KCCI. „Această slujbă mă face să nu stau jos toată ziua”, adaugă ea. Sara pregăteşte hamburgerii, curăţă mesele şi îi place să vorbească puţin cu clienţii. Colegilor ei li se pare interesant să lucreze cu cineva care are 70 de ani mai mult ca ei.

Citeşte şi: McDonald’s RENUNŢĂ la două dintre cele mai POPULARE produse. Află care sunt acestea

Ted DiNunzio are 99 de ani şi este cel mai vârstnic salariat al unui lanţ de magazine de confecţii. Bărbatul, care va împlini 100 de ani în decembrie, primeşte clienţii la magazinul de îmbrăcăminte Nordstorm din centrul comercial Westfield Santa Anita din Arcadia (California). Rolul său este de a ura bun venit clienţilor vinerea şi sâmbăta. Postul lui Ted este unic fiindcă el este singura persoană de la Nordstrom care o face.

Ted a fost măcelar şi a ieşit la pensie în anii 80. Când i-a murit soţia, s-a hotărât să se reangajeze, aşa că de 13 ani îi salută pe toţi care trec pragul magazinului. Ca să îi fie cât mai uşor, Ted poartă papuci şi are şi un scaun pe care să se aşeze în timpul serviciului. „Este foarte plăcut. E ca şi cum aş fi acasă”, spune el.

Loren Wade are 101 ani şi este cel mai bătrân salariat dintr-un supermarket. A obţinut prima slujbă la 12 ani şi, după 89 de ani, încă munceşte, performanţă pentru care a fost ales „Cel mai vârstnic lucrător din Kansas” şi „Cel mai vârstnic lucrător din America”. De-a lungul timpului, Loren a avut diferite locuri de muncă: a lucrat într-un garaj Ford şi a avut propria firmă de dale. În 1983 a fost angajat de o filială a lanţului de supermarketuri Walmart, unde lucrează şi în prezent. În pofida vârstei înaintate, Loren lucrează 30 de ore pe săptămână, parcurge zilnic 5 km, iar în magazin aprovizionează rafturile, aşează marfa şi serveşte clienţii.

Chiar şi când nu lucrează, Loren nu stă degraba: este membru al unei orchestre şi cântă la saxofon de 79 de ani, scrie Agerpres.