Unii șoferi din București au uitat de bunul simț și blochează abuziv parcările cu vechituri în ideea de a-și marca teritoriul. Autoritățile au strâns munți de gunoaie

Străzile unui sector din Capitală sunt invadate de gunoaiele lăsate de parcagii de ocazie special pentru a-și marca teritoriul. În ultimele zile, autoritățile au strâns de pe străzile din Sectorul 2 al Capitalei, munți de gunoaie care blocau abuziv parcările.

17 nov. 2022, 10:51
Unii șoferi din București au uitat de bunul simț și blochează abuziv parcările cu vechituri în ideea de a-și marca teritoriul. Autoritățile au strâns munți de gunoaie

Unii șoferi din București au uitat de bunul simț și blochează abuziv parcările cu vechituri. Străzile unui sector din Capitală sunt invadate de gunoaiele lăsate de parcagii de ocazie special pentru a-și marca teritoriul. În ultimele zile, autoritățile au strâns de pe străzile din Sectorul 2 al Capitalei, munți de gunoaie care blocau abuziv parcările.

Citește și Amenzile vin prin poştă, COD RUTIER schimbat. Big Brother pentru şoferii care depăşesc viteza nu au RCA sau uită de rovinietă

În diperarea de a găsi un loc de parcare, unii șoferi din Capitală au uitat ce este bunul simț și au umplut străzile de gunoaie și vechituri, lăsate pentru a-și marca teritoriul.

Pe principiul ”hoțul neprins, negustor cinstit”, parcagii de ocazie au ocupat abuziv mai multe locuri din Sectorul 2 al Capitalei pe care le-au marcat cu lăzi, capre sau borduri, fără să le pese că se pot alege cu amenzi usturătoare.

În România, blocarea locurilor de parcare este sancționată cu amenzi începând de la 1.500 și pot urca până la suma de 2.500 de lei. În astfel de situații, cei care sunt amendați pot fi chiar proprietarii caselor unde apar vechiturile puse în stradă.

Săptămâna trecută Poliția Locală a Sectorului 2 anunțat că a avut o acțiune amplă pe trei străzi din sector: strada Traian Grozăvescu, strada Herța și Șos. Dobroești, de unde au fost ridicate foarte multe gunoaie.

”Au demontat și ridicat diverse obiecte ilegal amplasate pe domeniul public – de la dispozitive, la capre, bidoane cu apă, lădițe, bucăți de borduri etc. Acțiunea de eliberare a trotuarelor s-a finalizat și cu amenzi.”, precizează polițiștii.

”Trotuarele sunt pentru oameni. Pentru noi toți. Nu sunt ale nimănui încât oricine să își poată monta tot soiul de dispozitive pentru a-și rezerva propriul loc de parcare.”, mai transmite Poliția Locală Sector 2.

În ciuda sancținilor aplicate de oamenii legii, șoferii continuă să practice în continuare acest abuz.

„Pozăm obiectele respective și încercăm să-l identificăm pe contravenient. De cele mai multe ori fug, se ascund, nu-i găsim. Confiscăm obiectele respective, dar în câteva zile apar din nou”, povestește unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1.

Citește și Culiță Sterp s-a ales cu dosar penal după ce a condus sub influența alcoolului și a făcut accident. A părăsit locul accidentului fără încuvințarea organelor de cercetare. Ce riscă acesta