Unirea României cu Moldova, din ce în ce mai aproape. Poșta Română s-a deschis, oficial, la Chișinău

Încă un semn care anunță REunirea României cu Basarabia. Poșta Română s-a extins în Republica Moldova, la Chișinău. 

13 dec. 2022, 12:42
Unirea României cu Moldova, din ce în ce mai aproape. Poșta Română s-a deschis, oficial, la Chișinău

Primul punct de lucru al Poștei Române în Republica Moldova a fost oficializat pe 12 decembrie 2022. Această mișcare este un pas important pentru apropierea la nivel administrativ dintre cele două state europene.

Cu acest prilej, un eveniment cu liderii politici din cele două state a fost organizat la Chișinău.

„Astăzi am avut plăcerea deosebită de a participa la inaugurarea Filialei Companiei Naționale Poșta Română de la Chișinău, alături de vicepremierul Iurie Țurcanu, ministrul cercetării, inovării si digitalizării Sebastian Burduja, secretarul general adjunct al Guvernului Lucian Rusu, secretarul de stat Adrian Dupu, directorul Postei Române Valentin Ștefan si directorul Postei Moldovei”, a scris pe pagina sa de Facebook ambasadorul României la Chișinău Cristian-Leon Țurcanu, potrivit Deschide.md.

Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a declarat că acest eveniment „reprezintă încă un pas important pentru apropierea celor două țări și pentru crearea unui spațiu digital comun”.

Ministrul cercetării inovării și digitalizării al României, Sebastian Burduja, a menționat rolul Poștei Române în dezvoltarea competențelor digitale ale cetățenilor.

„Salut că astăzi la Chișinău și-a lansat prezența Poștei Române. Poșta Română este un partener al ministerului nostru în caravana digitalizării. Am mers în comunități mici, am vorbit cu oamenii. În parteneriat cu Poșta Română reușim să implementăm câteva programe de creștere a competențelor digitale”, a declarat ministrul român.

 

George Simion (AUR) susține accelerarea procesului de unificare a României cu Rep. Moldova

 

Joi, 1 Decembrie, de la Alba Iulia, George Simion a cerut unirea României cu Republica Moldova. Potrivit deputatului, „unirea este dezideratul a generații întregi”.

„Unirea trebuie să se înfăptuiască, e dezideratul a generații întregi, trebuie să luptăm pentru Unire, indiferent cine e vremelnic în fruntea celor două state românești de astăzi”, a declarat George Simion, pentru România TV.