Unitate militară complet distrusă în războiul dintre Azerbaidjan şi Armenia VIDEO

Un reprezentant al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan, a declarat că forțele militare au distrus un batalion azer motorizat, informează Stiripesurse.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 17:01
Unitate militară complet distrusă în războiul dintre Azerbaidjan şi Armenia VIDEO

„Potrivit datelor specificate, un batalion cu puști motorizate, întărit de un batalion de artilerie și un detașament special, a fost distrus în timpul unei grave lupte pe o bază cu produse petroliere. De fapt, aceasta este o întreagă unitate militară”, a spus agenția, citat de Hovhannisyan.

Miercuri dimineață, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a dat publicității informații despre lupte acerbe de-a lungul întregii linii de contact din Nagorno-Karabakh. Complicația situației operaționale de pe front a fost confirmată și de secretarul de presă al Ministerului Apărării din Armenia, Shushan Stepanyan.

De asemenea, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a dat publicități miercuri noi date despre pierderile armate de partea Armeană din 27 septembrie până astăzi.

Nagorno-Karabakh este parte din Azerbaidjan, dar populația este majoritar armeană. Uniunea Sovietică a văzut o creștere a tensiunilor în anii 1980, Nagorno-Karabakh a votat să devină parte din Armenia – provocând un război care a luat sfârșit în 1994.

De atunci, Nagorno-Karabakh a rămas parte din Azerbaidjan, dar este controlată de separatiștii etnici armeni susținuți de guvernul Armean. Negocierile peste decenii, mediate de puterile internaționale, n-au adus rezultate de pace sau un tratat.

Armenia este majoritară o țară creștină în timp ce Azerbaidjanul este musulmană. Turcia are legături strânse cu Azerbaidjanul, în timp ce Rusia este un aliat cu Armenia – dar are, de asemenea, relații bune cu Azerbaidjanul.

Citeşte şi: Incendiu devastator la un depozit de muniţie. Locuitorii din peste zece sate au fost evacuaţi