Unitatea 1 de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost reconectată vineri dimineață la Sistemul Energetic Național.

12 iun. 2015, 11:26
Unitatea 1 de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. a anunţat ca in dimineata zilei de 10 iunie, Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata in mod controlat de la Sistemul Energetic National pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unor defectiuni punctuale.

Reprezentanții SNN subliniază că opririle neplanificate reprezintă acțiuni de oprire controlată a centralei pentru efectuarea unor lucrări punctuale de remediere la unele echipamente, acțiuni adiționale programului anual de mentenanță corectivă din cadrul opririlor planificate.

Aceste opriri de mentenanță corectivă sunt prevăzute în bugetul anual al SNN, iar în cazul CNE Cernavodă acestea sunt de trei ori sub media actuală din industria nucleară.

„Realizarea lucrărilor și testelor de verificare aferente acestei deconectări, și tuturor celorlalte opriri neplanificate, se desfășoară cu respectarea procedurilor centralei și a normelor de securitate nucleară, fără niciun impact advers asupra populației, personalului, instalațiilor și mediului înconjurător”, precizează comunicatul.