Reactorul 2 de la Cernavodă, OPRIT din cauza depistării unor pierderi de apă grea

Publicat: Marţi, 02 Iulie 2013 13:58 // Actualizat: Marţi, 02 Iulie 2013 14:39 // Sursa: RTV.net

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprită marţi, 2 iulie, la ora 5.00, în mod controlat din cauza depistării, în cursul inspecţiilor de rutină, a unor mici pierderi de apă grea în clădirea reactorului, a anunţat Societatea Naţională Nuclearelectrica.

Foto: ziaruloval.ro

"Toate sistemele au funcţionat conform proiectului, Unitatea se află în stare sigură, iar personalul de specialitate efectuează investigaţii în vederea depistării cauzelor şi stabilirii soluţiilor de remediere. Nu există niciun impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător", se spune în comunicat, potrivit Agerpres.

Nuclearelectrica estimează că Unitatea 2 va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional în cursul zilei de 3 iulie 2013.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 13:53
Votează email 0 email
...la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional. Citeşte şi Reactorul 2 de la Cernavodă, OPRIT din cauza depistării unor pierderi de apă grea Nuclearelectrica a repornit reactorul...
01 aug 22:55
...cursul inspecţiilor de rutină, a unor mici pierderi de apă grea în clădirea reactorului, a anunţat Societatea Naţională Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H