Unitățile de tip afterschool vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – muncă – educație

Unitățile de tip afterschool vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – muncă – educație a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern.

08 nov. 2021, 16:54
Unitățile de tip afterschool vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – muncă – educație

„Hotărârea CNSU adoptata astăzi reglementează atât funcționarea ordinului unităților de învățământ, cat și reglementarea unităților de tip Afterschool care conform acestei hotărâri de astăzi vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – educație – muncă.

Punctele 55 , 56 , 57 si 58 din hotărârea CNSU adoptata astăzi reglementează atât funcționarea unităților de învățământ din perspectiva ordinului comun ministrul sănătății – ministrul Muncii – ministrul educației, cat și reglementarea unităților de tip Afterschool care, conform acestei hotărâri de astăzi, vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – muncă – educație”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost adoptată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile.

Hotărârea CNSU nr. 101 din 08.11.2021 prevede:

Punctul 55. Se propune menținerea obligației ca activitatea în creșe, să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.

Punctul 56. Se propune ca activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire și limitarea a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Punctul 57. Se propune permiterea în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ a activităților didactice și a altor activități specifice precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.

Punctul 58. Se propune ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților să fie instituită măsura închiderii clădirii pentru o perioadă de 14 zile. Pentru elevii/studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație se propune să se asigure, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă testarea elevilor în şcoli. „Cel mai probabil de două ori pe săptămână”