Uniunea Europeană condamnă parada prizonierilor de război ucraineni

Uniunea Europeană a condamnat luni parada prizonierilor de război ucraineni organizată duminică de rebelii proruşi în bastionul separatist din Doneţk şi a denunţat o 'încălcare a dreptului internaţional', informează AFP, potrivit Agerpres.

25 aug. 2014, 19:00
Uniunea Europeană condamnă parada prizonierilor de război ucraineni

‘Condamnăm ferm parada soldaţilor ucraineni organizată ieri (duminică) de către grupări armate ilegale pe străzile din Doneţk, unde aceştia au fost insultaţi şi atacaţi’, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE.

‘Acest lucru este inacceptabil şi reprezintă o încălcare a dreptului internaţional care prevede că nici o persoană nu ar trebui supusă unor tratamente umilitoare sau degradante’, a mai spus oficialul european.

Potrivit Convenţiei de la Geneva privind prizonierii de război, aceştia trebuie protejaţi ‘împotriva oricărui act de violenţă sau de intimidare, împotriva insultelor şi a curiozităţii publice’.

Rebelii proruşi au prezentat duminică mulţimii strânse în bastionul separatist din Doneţk între 40 şi 50 de prizonieri de război ucraineni, care au fost ţinte ale insultelor şi ale obiectelor aruncate din mulţime.