Rebelii proruşi prezintă zeci de prizonieri de război mulţimii din Doneţk

Rebelii proruşi au prezentat, duminică, mai multe zeci de prizonieri de război ucraineni mulţimii strânse în bastionul separatist din Doneţk, în timp ce în restul ţării ucrainenii sărbătoresc ziua independenţei.

24 aug. 2014, 12:20
Rebelii proruşi prezintă zeci de prizonieri de război mulţimii din Doneţk

Militari din armata regulată ucraineană, capturaţi în timpul luptelor care fac ravagii în estul Ucrainei, au fost aduşi în piaţa Lenin din centrul fiefului insurgenţilor, în urletele mulţimii şi a strigătelor de „fasciştii, fasciştii!”, potrivit Agerpres. Soldaţii mergeau cu capetele plecate, cu mâinile la spate, majoritatea erau nebărbieriţi, cu părul răvăşit şi îmbrăcaţi fie în combinezoane militare, fie în haine civile.

Cu ajutorul unei portavoci, cineva a anunţat sosirea lor, spunând: „Putem acum privi cum trec oamenii care au fost trimişi să ne ucidă! Noi suntem ruşi!”.

Vezi şi: UCRAINA: Preşedintele Poroşenko face LEGEA: Teroriştii, ÎMPUŞCAŢI FĂRĂ AVERTISMENT

Oameni din mulţime aruncau cu diverse lucruri în direcţia prizonierilor, inclusiv cu sticle. Unii strigau „Fasciştii!” sau „În genunchi cu voi!”. Într-un gest menit să demonstreze că prizonierii au mâinile pătate de sânge, mai multe utilaje folosite pentru curăţarea străzilor au fost trimise în urma prizonierilor să spele pe unde au trecut prizonierii.

AFP relatează că între 40 şi 50 de prizonieri au fost nevoiţi să defileze, încadraţi de insurgenţi proruşi, de-a lungul pieţei Lenin, în faţa câtorva sute de locuitori strânşi ca la paradă. „Voiaţi să veniţi aici, acum sunteţi aici!” sau „Ucideţi copii!”, striga mulţimea strânsă.

Ulterior, prizonierii au fost urcaţi în două autobuze care au demarat într-o direcţie necunoscută, în timp ce insurgenţii care i-au însoţit au fost aclamaţi de mulţime.

Citeşte şi: UCRAINA: Rebelii proruşi l-au RĂPIT şi UCIS pe CONSULUL Lituaniei la Lugansk