Universitatea Craiova – CFR Cluj 3-2. Fierbe Bănia, clasamentul se strânge din nou la vârf

CS Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 3-2, prin reușita semnată de Ante Roguljić, în al șaselea minut al prelungirilor.

10 apr. 2022, 22:32
Universitatea Craiova – CFR Cluj 3-2. Fierbe Bănia, clasamentul se strânge din nou la vârf

Universitatea Craiova – CFR Cluj 3-2. Formaţia Universitatea Craiova a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, liderul CFR Cluj, într-un meci din etapa a patra a play-off-ului Ligii 1. Oltenii au revenit de la 1-2 şi au marcat ultimul gol în minutul 90+6.

În faţa a 22.937 de spectatori, Universitatea a deschis scorul prin mijlocaşul Alexandru Creţu (18), găsit bine în careu de Andrei Ivan. CFR a reuşit egalarea în finalul primei reprize, prin Mihai Bordeianu (43), găsit liber în careu de Billel Omrani. Oaspeţii au trecut în avantaj după pauză, prin Claudiu Petrila (57), care a înscris din centrarea lui Omrani, după ce francezul l-a deposedat pe Nicuşor Bancu pe linia de fund.

Universitatea a reuşit să smulgă victoria, după ce a dominat ultima parte a meciului: Jovan Markovic a egalat (69), cu un şut din marginea careului, iar croatul Ante Roguljic, introdus în min. 90+1, a marcat la ultima fază a meciului, cu un şut de la 11 metri, după o minge respinsă de defensiva clujeană (90+6).

Sâmbătă, Farul a învins în deplasare FC Argeş, scor 2-0. Partida FCSB – FC Voluntari va avea loc luni, de la ora 21.00.

Clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 45 de puncte, 2. FCSB – 37, 3. Universitatea Craiova – 36, 4. FC Voluntari – 30, 5. Farul Constanţa – 28, 6. FC Argeş – 24.

Cum s-a macat:

Min. 96: Goool Roguljic, 3-2, victorie în ultima fază a meciului

Min. 69: Gol Craiova, Markovici restabileşte egalitatea, 2-2

Min. 57: CFR Cluj întoarce scorul, 1-2, a marcat Petrila!

Min. 43: Gool CFR Cluj, Bordeianu egalează dintr-o pasă excelentă a lui Omrani.

Min.19: GOOOL Craiova, Creţu deschide scorul!

Universitatea Craiova și CFR Cluj au la dispoziție cele mai bune piese pentru meciul de duminică seara. Oltenii au un singur absent, pe Houri, în timp ce adversarii lor se pot baza pe cel mai bun 11.

UPDATE: Sunt peset 20.000 de spectatori în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”

CSU Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Gustavo, Nistor, A. Ivan – Koljic 
Rezerve: Lazar, Găman, M. Constantin, Șt. Vlădoiu, Bic, Roguljic, Baiaram, Cîmpanu, Markovic 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf 

CFR Cluj: Hindrich – Susic, Burcă, Graovac, Camora – Bordeianu, Boateng, C. Deac – Neguț, Debeljuh, Omrani 
Rezerve: Sava – Cr. Manea, Fl. Ștefan, Yuri, Sigurjonsson, Chipciu, A. Păun, Petrila, Dugandzic 
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Cel mai recent meci direct dintre cele două formații, disputat pe 5 februarie 2022, a avut 9 cartonașe galbene și două roșii.  Radu Petrescu va fi centralul confruntării din Bănie, un arbitru exigent care nu încurajează jocul dur. Este de așteptat să țină meciul în frâu încă din primele minute.

Formația pregătită de Laurențiu Reghecampf vine după o victorie mare, obținută în etapa precedentă pe terenul FCSB-ului. Oltenii s-au impus cu 2-0, grație golurilor marcate de Ivan și Bic.

Grație acelui succes de la București, Universitatea Craiova a acumulat 33 de puncte și s-a apropiat la doar patru de adversara roș-albastră. Liderul CFR Cluj e departe, la 12 puncte în fața trupei de pe Oblemenco. Din ultimele 9 meciuri jucate în Liga 1, Universitatea a câștigat 8. Singura sincopă a venit în deplasarea de la Voluntari, unde ilfovenii s-au impus surprinzător, cu scorul de 3-1.

Igor Belanov, „Balonul de Aur” în 1986, a ajuns pe front, în Ucraina. Are 61 de ani şi nu e obligat de legea marțială să participe la luptă!
Craiovenii au cea mai bună ofensivă din campionatul României, cu 61 de goluri marcate. De asemenea, oltenii mai sunt sus și în alt clasament, cel al cartonașelor primite. Lider în echipa alb albastră este Nicușor Bancu: a primit deja 9 cartonașe în acest sezon.

Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. CFR Cluj nu a mai pierdut din octombrie!

Liderul campionatului mărșăluiește spre un nou titlu în Liga 1. Ardelenii au 8 puncte avans în fața principalei urmăritoare, FCSB.

Runda precedentă a adus un succes logic acasă, 2-0 cu FC Argeș. Formația lui Dan Petrescu remizase cu un meci în urmă, pe terenul Farului (0-0) și le dăduse speranțe fanilor FCSB că distanța de 5 puncte poate fi recuperată. După înfrângerea roș-albaștrilor cu Universitatea Craiova, toată lumea a declarat că lupta la titlu este deja încheiată.

Hoţii i-au furat lui Bănel Nicoliță cel mai de preț lucru primit de la Gigi Becali. „Mi-au spart casa de patru ori!”
CFR Cluj a încasat doar 17 goluri în cele 34 de meciuri jucate până acum în Liga 1. În aceste condiții, echipa lui Dan Petrescu se poate lăuda cu cea mai bună defensivă din Ligă.

Liderul campionatului nu a mai primit gol în deplasare în ultimele 3 meciuri: victorii la Sepsi (0-2) și Voluntari (0-1), precum și remiza albă de la Constanța, cu Farul (0-0).

Dan Petrescu laudă U. Craiova înaintea meciului de duminică: Pericolul vine de peste tot

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Universitatea Craiova este o formaţie de la care pericolul poate veni de oriunde, începând de la portar până la atacanţi.

“Meciul cu Craiova e un meci important, la fel ca toate în play-off. Întâlnim o echipă în formă foarte bună. Am spus de la începutul play-off-ului că cei de la Craiova se vor bate la câştigarea campionatului. Pot să câştige şi Cupa şi campionatul pentru că au de toate. Va fi un meci extraordinar de greu pentru noi, dar şi pentru ei. Pericolul vine de peste tot. Gândiţi-vă la postar, ce pase dă. Nu cred că există portar în România şi în Europa care să dea pasele pe care le dă Pigliacelli. La mijlocul terenului au jucători foarte buni, care fac diferenţa. Atacanţi nu mai zic, Ivan e în formă fantastică. La fel şi Markovici, care a crescut foarte mult. Gustavo pe unde ne prinde ne dă gol. Va fi un meci sută la sută de bătaie. Ei vor fi încrezători că vor câştiga. Noi trebuie să jucăm mult mai bine decât cu Argeş”, a spus Petrescu.

El a precizat că atât el cât şi jucătorii săi, care au trecut printr-o viroză, se simt mai bine. “Toţi jucătorii sunt puţin mai bine, chiar dacă nu suntem sută la sută după această viroză”.

Petrescu a menţionat că nu înţelege regulamentele din România. “Nu mai înţelege nimeni regulamentul ăsta din România. Ni s-au luat puncte, ni s-au luat goluri, ni s-au luat galbenele la jucători… Galbenele la antrenori nu s-au luat, Nu mai înţeleg nimic. Cum e posibil galbenele la fotbalişti să se şteargă, la antrenori nu. Astea sunt reguli care nici în Tanganyika nu există, în Tanzania…”
Meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj se va disputa, duminică, de la ora 20.30, în etapa a patra a play-off-ului Ligii 1.

Reghecampf înainte de meciul cu CFR Cluj: Rugămintea mea pentru fani, să aibă răbdare. CFR este o echipă pe care o deschizi foarte greu

Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îi roagă pe fanii care vor fi prezenţi în tribune să aibă răbdare, deoarece cluujenii sunt o formaţie în poarta căreia se marchează foarte greu.

“Urmează un meci foarte greu, deschis oricărui rezultat. Noi ne dorim să ajungem cât mai aproape de cei de la FCSB, Nu cred că este cazul să vorbim în acest moment despre a câştiga campionatul. Am făcut multe greşeli, noi suntem vinovaţi. Mă aştept la o atmosferă incendiară pe stadion. Fac apel la răbdare, susţinere. Este o echipă pe care o deschizi foarte greu, căreia îi marchezi foarte greu. Întâlnim o echipă care a pierdut doar două meciuri în acest campionat. Este rugămintea mea pentru fani să aibă răbdare, să susţină jucătorii. O victorie cu CFR ne-ar aduce mai aproape de obiectivul de a ajunge pe locul doi”, a spus Reghecampf.

El a precizat că nu are probleme semnificative de lot. “Stăm bine cu lotul. Revine şi Valerică Găman. Sunt câteva probleme, Conte, Elvir… probleme mici… Mici probleme, dar nimic care să ne facă să fim îngrijoraţi pentru meciul de duminică seară”.

“Cred că avem calitatea necesară ca să presăm CFR-ul, dar trebuie să fim foarte atenţi pe contraatacul CFR-ului, pe experienţa lor competiţională, fazele fixe, sunt foarte periculoşi. Iar dacă noi nu vom reuşi să marcăm din ocaziile clare pe care ni le vom crea vom avea probleme”.