Universitatea Craiova – FCSB: 2-1. Oltenii se impun în derby-ul „codaşelor”, echipa lui Becali ajunge la nretrogradare

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1, într-un derby spectaculos disputat în fața a 21.000 de spectatori pe arena „Ion Oblemenco”.

18 sept. 2022, 21:22
Universitatea Craiova – FCSB: 2-1. Oltenii se impun în derby-ul „codaşelor”, echipa lui Becali ajunge la nretrogradare

Universitatea Craiova – FCSB: 2-1. Oltenii s-aa impus duminică, pe teren propriu, scor 2-1, în meciul cu formaţia FCSB, în etapa a 11-a a Superligii. În minutul 32 al meciului de la Craiova, Mitrea a transformat un penalti acordat pentru un fault al lui Tamm la Markovic. Andrea Compagno a restabilit egalitatea, tot din penalti, în minutul 45+6. Craiovenii au trecut în avantaj cu un autogol al lui Oaidă (min. 66). FCSB a ajuns la a şasea partidă fără victorie.

CS Universitatea Craiova ajunge la 17 puncte și urcă până pe locul 4 în Superligă. FCSB nu a mai câștigat de 4 meciuri, iar play-off-ul e tot mai departe. Rămâne cu 8 puncte, pe loc de baraj.

Min. 66, 2-1, Oaidă marchează în propria poartă

Min. 45, 1-1 stelistul Compagno A egakezaă tot din penalty

Min 32. 1 – 0, a marcat Mitrea B.(Penalty)

UPDATE Universitatea Craiova – FCSB, echipe de start: 
CS Universitatea Craiova: Lazar – Papp, Raul Silva, Mitrea – Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Ed. Florescu, N. Bancu – Nistor – Markovic
Rezerve: D. Rusu – Găman, Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, Cîmpanu, Roguljic, Hanca
Antrenor: Mirel Rădoi

Valerică Găman a fost pedepsit pentru gafa de runda trecută, din eșecul 0-2 cu CFR Cluj, când a trimis mingea în propria poartă. Este ținut astăzi pe banca de rezerve
Mirel Rădoi folosește o formulă prudentă, mizând pe posesie. Singurul fotbalist ofensiv veritabil este Jovan Markovic, trimițând în schimb 4 mijlocași centrali de meserie.
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Haruț, Oaidă – Cordea, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Radaslavescu, Bg. Rusu
Antrenor: Nicolae Dică

Octavian Popescu este rezervă în echipa lui Nicolae Dică
Cealaltă surpriză este apariția lui Denis Haruț în postura de „închizător”, în locul suspendatului Edjouma.
Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / Asistenți: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava) și Orbuleţ Mircea (Bucureşti)
Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Bîrdeş Romică (Piteşti)

Universitatea Craiova, ocupanta locului 9 în Liga 1, cu 14 puncte, primește vizita unui FCSB care caută cu disperare victoria. Trupa lui Nicolae Dică nu a obținut niciun succes în ultimele cinci partide oficiale, în toate competițiile, și se află pe poziția a 13-a, cu doar 8 puncte adunate în 8 jocuri. Meciul va fi arbitrat de Radu Petrescu. Acesta va fi ajutat de asistenții Sebastian Gheorghe și Mircea Orbuleț. Arbitru de rezervă la acest joc va fi Cătălin Popa, în timp ce în camera VAR se vor afla Andrei Chivulete și Romică Bîrdeș.
>Dan Petrescu şi-ar negocia „demisia” de la CFR Cluj

Universitatea Craiova – FCSB | LIVE VIDEO, ora 21:30, Digi Sport 1. Confruntări directe și statistici

În cele 28 de întâlniri directe dintre cele două formații în Liga 1, FCSB a obținut 20 de victorii, trei partide s-au încheiat la egalitate, iar Universitatea Craiova s-a impus în cinci rânduri. Mai mult, în duelurile din Bănie, roș-albaștrii au 10 victorii, oltenii, 3, și s-au înregistrat trei remize.

Andrei Ivan, golgheterul Universității Craiova în acest sezon, cu trei reușite, va fi indisponibil pentru derby-ul cu FCSB. De partea cealaltă, Compagno este cel mai bun marcator al FCSB-ului, cu 6 goluri, însă 5 dintre ele au fost reușite în tricoul lui U Craiova 1948.

Va fi primul meci pentru Mirel Rădoi împotriva FCSB-ului și a lui Dică. În schimb, Nicolae Dică a întâlnit Universitatea Craiova de cinci ori, câștigând trei și pierzând una.

Universitatea Craiova – FCSB, echipe probabile:UNIVERSITATEA CRAIOVA: 1. Lazar l 2. Papp, 25. V. Găman, 3. B. Mitrea l 33. Hanca, 4. Al. Crețu, 14. Ed. Florescu, 11. Bancu l 24. Roguljici, 20. Markovici, 7. CâmpanuRezerve: 87. Arlauskis, 5. Vătăjelu, 6. Screciu, 8. Mateiu, 16. Nistor, 17. Rivaldinho, 23. Căpățână, 27. Martici, 34. SilvaAbsenți: A. Ivan, Koljici (accidentați), Baiaram (incert)Antrenor: Mirel RădoiFCSB: 32. Târnovanu l 22. Boboc, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici l 27. Olaru, 20. M. Dulca l 98. Cordea, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman l 96. CompagnoRezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 9. I. Stoica, 11. Miculescu, 26. Oaidă, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 80. RadaslavescuAbsenți: I. Cristea, Panțâru, Ov. Popescu, Șut, Dumiter (accidentați), Edjouma (suspendat)Antrenor: Nicolae DicăStadion: Ion Oblemenco (Craiova)Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / Asistenți: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava) și Orbuleţ Mircea (Bucureşti)Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Bîrdeş Romică (Piteşti)

Universitatea Craiova – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Campionatul e lung, dar trebui să câştigăm

La conferința de presă dinaintea jocului din Bănie, Nicolae Dică a prefațat duelul cu Universitatea Craiova și a ținut să evidențieze schimbările în bine ale oltenilor de la venirea lui Mirel Rădoi. Cu toate acestea, antrenorul FCSB-ului a spus că își dorește să obțină victoria, mai ales că echipa sa a reușit să câștige doar o dată în actualul sezon din Liga 1.

”Întâlnim un adversar bun, un adversar care își dorește campionatul, cu un antrenor nou și la ei, cu schimbare de sistem. O echipă organizată bine defensiv. Se văd niște lucruri de când a venit Mirel acolo. E vorba de un joc între Steaua (n.r. FCSB) și Craiova. Nu trebuie să ne gândim că joc eu contra lui Mirel. Nu trebuie să găsim un duel aprig între noi.

Este clar că nu avem începutul de campionat pe care ni-l dorim (n.r. ambele echipe), dar noi am obținut această calificare în Conference League. Într-adevăr, campionatul este lung, dar trebuie să începem să câștigăm. Îmi doresc acest lucru să îl începem de mâine seară”, a declarat Nicolae Dică.

Universitatea Craiova – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Mirel Rădoi este sigur de primul ”11” pe care fostul său coleg îl va arunca în ”luptă” la meciul direct.

Fostul selecționer mizează pe faptul că adversarul său va apela la cei mai în formă jucători pe care îi are în lot pentru a obține cele trei puncte în weekend.

Nu este ciudat, fiecare reprezintă o echipă, un număr mare de suporteri. E clar că ne știm amândoi ideile, gândurile. Cum noi am pregătit câteva lucruri, sigur și ei au pregătit. 

Cred că în mare parte știm primul «11» al celor de la FCSB. Mă pot încumeta să spun că în poartă va fi Târnovanu, în linia de 4 vor fi Boboc, Tamm, Dawa, Radunovic, cred că Răzvan Oaidă va fi mijlocașul central defensiv. Interi vor fi Olaru și Octavian Popescu, apoi în față Coman, Cordea și Compagno. 

Mari surprize nu pot să apară. Și ei au informații despre noi. Să vedem cum vom evolua. Nu e o mare problemă oboseala lor, 5 dintre jucătorii amintiți nu au jucat joi”, a declarat Mirel Rădoi, la conferința de presă premergătoare partidei.

Gigi Becali, ferm înaintea meciului cu Universitatea Craiova: ”Avem mare nevoie de puncte”

Gigi Becali (64 de ani), patronul FCSB-ului, a transmis un mesaj clar înaintea meciului cu Universitatea Craiova. Jucătorii formației sale nu au voie să facă un nou pas greșit în Liga 1, iar victoria este singura opțiune.
CSM Bucureşti a „spart” bugetul Primăriei Capitalei. A realizat trei dintre cele mai mari 10 transferuri din Europa
”Nu am ce să comentez la delegarea lui Radu Petrescu. Radu Petrescu de acum nu mai e ăla de acum câţiva ani. A mai câştigat şi el experienţă. Acum avem şi VAR, dar şi cu VAR-ul ăsta de la noi… zici că mai bine lipsă. Am glumit acum. S-au mai făcut unele greşeli şi cu VAR, dar nu mai e ca în campionatul trecut.

Trebuie neapărat să îl batem pe nenea Mihai. Avem mare nevoie de puncte”, a spus Gigi Becali, potrivit ProSport.

Mirel Rădoi și Nicolae Dică, pentru prima dată adversari! Cei doi au fost colegi încă din 2004

Duelul din Bănie va reprezenta unul special și pentru cei doi antrenori, care se întâlnesc pentru prima dată din postura de adversari. Concret, Mirel Rădoi și Nicolae Dică au împărțit vestiarul încă din anul 2004, atunci când actualul tehnician al celor de la FCSB a sosit de la FC Argeș.

Cinci ani mai târziu, Rădoi pleca la Al-Hilal, iar în vara anului 2015, cei doi se reîntâlneau, din nou, atunci când antrenorul Universității Craiova prelua clubul patronat de Gigi Becali. La acea vreme, Dică devenea secundul lui Rădoi, la fel cum s-a întâmplat și în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2021 la echipa națională mare a României.

Astfel, tocmai datorită faptului că cei doi se cunosc extrem de bine, este interesant de văzut care va reuși totuși să surprindă în partida de la sfârșitul acestei săptămâni.